Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Veliki uspjeh

Čazmanci imaju europskog prvaka u dizanju girja

Čazmanski trojac ostvario je odlične rezultate na prvenstvu koje se održalo u Mađarskoj
Foto: Grad Bjelovar
Davor Jurinjak iz Kettlebell kluba Čazma osvojio je prvo mjesto i pobijedio natjecatelje iz Finske, Irske, Njemačke...

Na Europskom prvenstvu u girevoy sportu (dizanje girja), koje se održavalo u mađarskom gradu Kecskemetu, hrvatska reprezentacija osvojila je do sada rekordan broj medalja. Upravo je na ovom natjecanju član Kettlebell kluba Čazma Davor Jurinjak postao europski amaterski prvak pobijedivši mnogo eminentnije natjecatelje iz Finske, Irske i Njemačke.

Osnovna škola u Čazmi Energetska obnova OŠ Čazma dobiva novo krovište, stolariju, sustav grijanja, instalacije...

Osim Davora, veliki uspjeh i izvrsno 5. mjesto ostvario je Tomislav Dianić, koji se dugo oporavljao od teške ozljede pa je njegov nastup bio upitan. Anita Hinović nastupila je u žestokoj konkurenciji u disciplini snatch sa 16 kilograma i osvojila 12. mjesto što je za Kettlebell klub Čazmu dobar rezultat. Kako je svim natjecateljima ovo bilo prvo veliko natjecanje, kažu da treme nije nedostajalo, stoga su i rezultati nešto niži od dosadašnjih osobnih rekorda, ali ipak, odlični i očekivani.

škola Sastanak s predstavnikom Ministarstva Čazma želi preuzeti osnovnu školu

– Moram napomenuti da odlazak na ovo prvenstvo zbog iznimno visokih troškova ne bi bilo moguće bez našeg najvećeg financijera, Sportske zajednice grada Čazme te BBŽ-a koji nam jednokratnim uplatama uvelike pomaže prije ovakvih velikih financijskih zahvata – kazao je trener Boris Baborski.     

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme Ulaganja Za obnovu čazmanskih crkvi oko milijun kuna