Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
PRIMOPREDAJA RADOVA NA NOGOMETNOM IGRALIŠTU U HRAŠĆICI

Čehok: 'Nastavljamo s gradnjom svega što je potrebno da bi jedno naselje moglo biti urbano'

1/5
Foto: Grad Varaždin
'Dio radova sami su obavili svi oni koji su uključeni u NK Varteks, na čemu im zahvaljujem', rekao je gradonačelnik Čehok

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar prisustvovali su primopredaji izvedenih radova dopreme i polaganja umjetne trave na nogometnom igralištu u Hrašćini. Uz njih su bili predstavnici NK Varteks, predsjednik Mjesnog odbora Hrašćica Damir Laljek te predstavnik Središnjeg državnog ureda za sport Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta, i Nataša Muždalo, voditeljica Službe za športski standard, priopćili su iz gradske uprave

projekt ‘mali vrt za održivo sutra’ Učenici vrtlarili i učili o zdravoj prehrani

„Mislim da je trostruka vrijednost ovog gdje smo danas, prije svega činjenica da nogometni klub Varteks ima svoje igralište, imat će svoje prostorije i spreman svoj športski park. To je potrebno istaknuti zato što su dobar dio radova sami obavili svi oni koji su uključeni u NK Varteks, na čemu im zahvaljujem. Druga vrijednost je činjenica da smo dobili cijeli jedan novi sportski kompleks koji smo započeli još prije nekoliko godina kad je tu napravljeno dječje igralište. Sad je ovdje i umjetna trava, a mi nastavljamo i dalje s ulaganjem. Treća vrijednost, ne manje bitna, jest činjenica da su nama sva naselja grada jednako bitna, da nismo samo obnavljali sportska borilišta, dječja igrališta i sportske komplekse u samom gradu, nego to činimo i u prigradskim naseljima. Osobito je važno da se to napravilo u Hrašćici i da smo na ovaj način zaokružili jedan dio ulaganja u Hrašćicu, rekao je gradonačelnik Čehok.

"Ovdje se o našem trošku napravila javna rasvjeta, napravit će se i tribine te nastavljamo s izgradnjom svega što je potrebno da bi jedno naselje moglo biti urbano. Zahvaljujem NK Varteks, svim entuzijastima i svima onima koji su uložili svoje slobodno vrijeme. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za sport na potpori te Mjesnom odboru Hrašćica“ – dodao je. 

Prvi znanstveni skup o bučinom ulju Korisno za ljudsko zdravlje Prvi znanstveni skup o Varaždinskom bučinom ulju

Samo za postavljanje umjetne trave odvojit će se oko 820 tisuća kunda, dok je procijenjena vrijednost ukupnih radova oko 2 milijuna kuna. U te se radove ubrajaju priprema terena, zemljani radovi i postavljanje reflektora. 

Ulaganja u ovaj sportski kompleks se nastavljaju, slijedi komunalno uređenje i kreću radovi na izgradnji tribine i mini stadiona.