Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Uređuje se još jedna zgrada u bivšoj vojarni

Centar održivog razvoja s laboratorijima

Foto: MEV
Na prostoru bivše vojarne više zgrada je preuređeno za civilne namjene, uz ostalo, tu su i Tehnološko-inovativni centar Međimurje, novi studentski dom s restoranom, Međimurska palača turizma...

Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc. dr. sc. Igor Klopotan i direktor tvrtke Tekeli Projekt Inženjering Igor Tekeli potpisali su ugovor o rekonstrukciji zgrade znanstveno-istraživačkog Centra održivog razvoja na prostoru bivše vojarne u Čakovcu. Ugovor je sklopljen na iznos od 7,337.823 kune, a Međimursko veleučilište time nastavlja s razvojem vlastitih nastavnih, znanstvenih i stručnih kapaciteta.

Malo poznati detalji iz hrvatske povijesti Kako su pučke popijevke odigrale vrlo važnu ulogu u Versaillesu

Projekt Centar održivog razvoja vrijedan je ukupno 11,895.867 kuna, od čega će 10,828.867 kuna ili 91 posto sufinancirati Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj. Projekt predviđa rekonstrukciju i opremanje zgrade u neposrednoj blizini MEV-a, u kojoj će se smjestiti i Centar održivog razvoja, te provođenje organizacijske reforme.

Opremit će se četiri laboratorija – "Biokemija okoliša“, “Održiva gradnja“, „“Primijenjena automatika“ i “Proširena stvarnost“, čime će se, kažu u MEV-u, unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva i ojačati suradnja veleučilišta s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom.

– Poslovnim subjektima bit će omogućeno korištenje kapaciteta novoopremljenih laboratorija, što će značajno unaprijediti sinergiju znanosti i gospodarstva, a osiguravanjem suvremene istraživačko-razvojne infrastrukture će se povećati broj primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inventivnih projekata u Međimurskoj županiji - ističu u MEV-u.

Jedan od najvažnijih datuma u povijesti Međimurci ne zaboravljaju važnu godišnjicu pripojenja matici

Projekt je započeo, 2. siječnja 2019., a trajat će 24 mjeseca. Sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i okviru programa “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. Na prostoru bivše vojarne više zgrada je preuređeno za civilne namjene, uz ostalo, tu su i Tehnološko-inovativni centar Međimurje, novi studentski dom s restoranom, Međimurska palača turizma...