Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Nova ulaganja

Centralni vrtić u novom 'ruhu' već krajem 2018. godine

Vrtić u Umagu
Foto: Grad Umag
Projekt, koji obuhvaća obnovu unutarnjih prostorija dječjeg vrtića, krenuo je još u lipnju te će se dovršiti do prosinca ove godine, ne bi li prostorije bile još ljepše i našim najmlađima omogućile što ugodniji boravak

- Prije točno osam godina Grad Umag je samostalno pokrenuo desetogodišnji mega projekt 'Umag-grad djece 2010.-2020.' koji  osigurava najviše odgojno-obrazovne uvjete i standarde za naše najmlađe sugrađane. Projekt obuhvaća izgradnju i/ili rekonstrukciju svih 17 zgrada umaških predškolskih i školskih ustanova, kao i uređenje igrališta i parkova, te nadstandardno osigurava našoj djeci i najkvalitetnije uvjete u okviru odgojno-obrazovnog procesa, od vrtića do fakulteta - izvijestili su iz Grada.

Valter Flego Istarska županija Predstavljen Centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva

Uz pokretanje projekta izgradnje nove zgrade područne škole i vrtića u Murinama, dječjeg igrališta Lokvini-Kmeti-Šaini u Mjesnom odboru Sv. Marija na Krasu te nastavak realizacije projekta energetske obnove OŠ Marije i Line, formalno su započele i pripreme na radovima energetske obnove zgrade umaškog centralnog vrtića.

Povodom ljetne stanke, započeta je rekonstrukcija unutrašnjosti centralnog vrtića, a koja će biti dovršena do kraja godine. Projekt, koji obuhvaća obnovu unutarnjih prostorija dječjeg vrtića, krenuo je još u lipnju te će se dovršiti do prosinca ove godine, ne bi li prostorije bile još ljepše i našim najmlađima omogućile što ugodniji boravak.

- Istovremeno, započela je i obnova vanjske fasade, odnosno izrada energetski učinkovite fasade, obnova krovišta te izgradnja nove plinske kotlovnice kao ekološki prihvatljive solucije. No, to nije sve jer Grada Umag svojim najmlađima želi pružiti najbolje uvjete odrastanja te je stoga projektom obuhvaćeno i kompletno uređenje okoliša i igrališta - kažu iz gradske uprave.

Centralni vrtić bi trebao zasjati u novom 'ruhu' i bojama već krajem 2018. godine. Za realizaciju projekta ulaganja u objekt centralnog vrtića Grad Umag će izdvojiti 2.500.000,00 kuna, od čega će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancirati troškove prihvatljive po projektu u iznosu od 668.073,00 kuna.

Valter Flego Novac EU U Istru stiže 32 milijuna kuna