Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Čestitka gradonačelnika

Četiri medalje za mlade inovatore

Foto: Grad Požega
Riječ je o članovima Zajednice tehničke kulture Grada Požege koji, predvođeni mentorom Martinom Kaprelom i predsjednikom ZTK Đukom Pelclom, već nekoliko godina nižu uspjeh za uspjehom

Marta Hac, Đurđica Pelc, Marcel Pandža, Luka Kotorac, David Gelenčir, Roko Puljašić i Filip Križanac mladi su požeški tehničari koji su na 12. međunarodnom sajmu inovacija u Iloku osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Riječ je o članovima Zajednice tehničke kulture Grada Požege koji, predvođeni mentorom Martinom Kaprelom i predsjednikom ZTK Đukom Pelclom, već nekoliko godina nižu uspjeh za uspjehom. Mladim požeškim genijalcima na ostvarenom je uspjehu čestitao gradonačelnik Darko Puljašić.

najveće regionalno natjecanje tehnoloških ideja Hrvatski dizajneri s inovativnim izumom osvojili 1. nagradu

– Ove su medalje potvrda da ste na dobrom putu i da zajednički možemo raditi u smjeru razvijanja tehničke kulture, kako u našem gradu tako i šire. Nadam se da ćete poslije srednje škole nastaviti svoje obrazovanje na strojarskom, elektrotehničkom i drugim srodnim fakultetima koji su preduvjet za tehnološki razvoj i konkurentnost na tržištu.

Samo se trebamo dobro organizirati i dati vama mladima priliku da pokažete što znate, a na nama je i na vašim mentorima samo da vas usmjerimo u pravom smjeru – rekao je Puljašić.

Na sajmu u Iloku ove se godine predstavilo 86 izlagača iz četiri zemlje.

Mladi inovatori iz Požege Međunarodni uspjeh Mladim inovatorima iz Požege tri zlata i srebro na sajmu inovacija