Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Prioritet Ministarstva

Četiri stana, dva stambena kredita i financijska potpora za branitelje

Tomislav Medved
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Ministar branitelja Tomo Medved rekao je da je u prošla četiri mjeseca stambeno zbrinuto 350 obitelji, a do kraja godine namjerava se zbrinuti još njih 550

Ministar branitelja Tomo Medved predao je u srijedu u Krapini ključeve četiriju stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i braniteljima iz Domovinskog rata, ugovor o dva stambena kredita i jednoj financijskoj potpori za kupnju prve nekretnine pa je tako zbrinuto sedam obitelji.

"To je samo jedan u nizu koraka koje Ministarstvo hrvatskih branitelja poduzima u stambenoj skrbi, prioritetnom području djelovanja, jer odgovarajuća stambena skrb je preduvjet za normalan život. U 2017. godini intenzivirali smo stambeno zbrinjavanje. Naime, još je više od 11 tisuća zahtjeva na listi prvenstva, a neki su iz 1996. godine", rekao je ministar i dodao da je samo u prošla četiri mjeseca stambeno zbrinuto 350 obitelji, a do kraja godine namjerava se zbrinuti još njih 550. 

"Od svih ministarstava zatražili smo da stave na raspolaganje stambene jedinice koje nisu u funkciji da bismo ih priveli svrsi i stavili na raspolaganje. Hvala i Vladi koja je ove godine za ministarstvo osigurala 200 milijuna kuna više u proračunu, od čega 50 milijuna za stambenu skrb branitelja. Dodjeljujemo i financijske kredite i mjere potpore i tim modelima očekujemo u doglednom vremenu zbrinjavanje svih stradalnika Domovinskog rata", istaknuo je ministar Medved.