Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Nacionalna izložba pasa svih pasmina CAC Brod

Četveronožni ljubimci iz desetak zemalja ljepotom i ponašanjem osvojili publiku

psi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL 25.05.2024., Slavonski Brod - Nacionalna izlozba pasa svih pasmina CAC HR. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Više od 220 pasa, pripadnika 90 pasmina iz desetak europskih zemalja okupilo se na Nacionalnoj izložbi pasa svih pasmina CAC Brod 2024. koja je po 32. put održana u Slavonskom Brodu. Posebnost izložbe je što posjetitelji na jednom mjestu mogu vidjeti gotovo sve autohtone hrvatske pasmine pasa. Ove godine sudjelovali su hrvatski ovčar, dalmatiner, tornjak, posavski gonič, mali međimurski pas i istarski kratkodlaki gonič. Izostao je jedino istarski oštrodlaki gonič. Radi se o pravom nacionalnom blagu, s kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće zemlje.

Izložbu je organizirala Kinološka udruga Brod pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije.

– Mi okupljamo zaljubljenike u pse. Svi naši članovi drže isključivo čistokrvne pse s rodovnicom Hrvatskog kinološkog saveza. Drži nas druženje i ljubav prema životinjama – kaže Miroslav Dudrak, predsjednik Kinološke udruge Brod.

Izložba koja se u Slavonskom Brodu održava od 1988. godine i jedna je od tri najbolje organizirane u Hrvatskoj. Kinološka udruga Brod osnovana je 1967. godine i u tom razdoblju organizirala je šezdesetak specijalnih izložbi za pojedine grupe pasa i tri međunarodne izložbe. Na izložbama se ocjenjuje konstitucija, kretanje, dlaka i narav psa.

– Iskoristio bih prigodu da zahvalim Brodsko-posavskoj županiji koja je u nama prepoznala ozbiljnu udrugu. Oni su naš partner od samog početka, bez njihove potpore ne bismo uspjeli – istaknuo je Dudrak.

Pobjednik ovogodišnje izložbe je graničarski collie Elaeth Lust for Life u vlasništvu Maše Bajc. Drugo mjesto osvojio je portugalski vodeni pas Adriatic Porti Beast von Haussman vlasnice Ane Šehović, a treće velika bijela pudla Jasenak Secret to Keep vlasnika Dragane i Ivana Vasiljevića.

brodsko-posavska županija Potpora razvoju visokog školstva nastavak je ulaganja u budućnost konferencija Marušić na međunarodnoj konferenciji 'Interreg' Ključni mehanizam razvoja Hrvatske u posljednjih deset godina su europski fondovi storyeditor/2024-05-20/PXL_200524_114869319.jpg Brodsko-posavska županija ponosna na Gabrijela Gabrijel je pružio svijetli primjer mladima kojim putem trebaju ići