Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
DECENTRALIZACIJA

Četvrtina zaposlenih otišla iz sustava Međimurske županije

Foto: Međimurska županija
Međimurska županija će 1. siječnja preuzeti 49 djelatnika Ureda državne uprav

Ministar uprave Ivan Malenica i župan međimurski župan Matija Posavec potpisali su Sporazum o povjeravanju svih poslova Ureda državne uprave županijama.

Povećava se ulaganje u važnu gospodarsku granu Za razvoj turizma izdvajat će se čak 14 posto izvornih prihoda u proračunu

Međimurska županija će 1. siječnja preuzeti 49 djelatnika Ureda državne uprave, čime će i dalje ostati jedna od županija s najmanjim brojem zaposlenika jer, prema riječima župana Posavca, od 64 djelatnika njih 15 ili četvrtina odlazi iz sustava.

– Povjereno nam je više od 200 novih poslova iz segmenata imovinskih prava građana, opće uprave, gospodarstva i društvenih djelatnosti. Nastojat ću organizirati "one stop shop" sustav u kojem će se na jednom mjestu moći preuzeti svi dokumenti i informacije da bi građanima sačuvali vrijeme i pojednostavili usluge. Na višu razinu podići ćemo sustav besplatne pravne pomoći, rada s udrugama, utvrđivanje prava vlasništva nad nekretninama te u digitaliziranim sustavom povezati sve poslove vezane uz obrazovanje, zdravstvo i opću upravu – rekao je župan Posavec.