Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Suradnja Međimurja i Njemačke

Christian Hellbach: Europski duh prisutan je na svakom planu

U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je njemački veleposlanik Christian Hellbach
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je njemački veleposlanik Christian Hellbach. Teme razgovora bile su vezane uz turizam, korištenje obnovljivih izvora energije i gospodarstvo.

– Kao regija po mnogim parametrima stojimo uz bok razvijenijim dijelovima Europe, ali želimo učiti od snažnijih i iskoristiti sve mogućnosti koju nam suradnja otvara – rekao je župan Matija Posavec i dodao da je Međimurje regija s najvećim izvozom od 8105 eura po glavi stanovnika, dvostruko više od hrvatskog prosjeka.

– Europski duh prisutan je na svakom planu – rekao je veleposlanik i naglasio snažne gospodarske spone. Robna razmjena između dvije države dosegnula je osam milijardi eura.

ŽUPANIJA sufinancira troškove provedbe programa usavršavanja menadžera s 6637 eura Županija sufinancira provedbu programa s iznosom od 6637 eura U 18 godina educirali više od 3000 poduzetnika i njihovih zaposlenika ČLANOVE Savjeta o planiranim je aktivnostima upoznala Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Naglasak na izradi županijskog Socijalnog plana za trogodišnje razdoblje Za provedbu novog projekta Zaželi županija daje 65.000 eura NA GLAVNOM osječkom trgu podignuta je zastava s logotipom 112 Dan jedinstvenog europskog broja za žurne službe Čak 89 posto građana u hitnim slučajevima biralo bi 112