Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija sufinancira provedbu programa s iznosom od 6637 eura

U 18 godina educirali više od 3000 poduzetnika i njihovih zaposlenika

ŽUPANIJA sufinancira troškove provedbe programa usavršavanja menadžera s 6637 eura
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Brodsko-posavska županija sufinancirat će program usavršavanja menadžera PUMA i aktivnosti Županijske gospodarske komore u 2024. godini

Ugovori o sufinanciranju programa PUMA Hrvatske udruge poslodavaca u Brodsko-posavskoj županiji za 2024. godinu te o sufinanciranju aktivnosti HGK – Županijske komore Slavonski Brod u Brodsko-posavskoj županiji za 2024. godinu potpisani su u velikoj vijećnici Županijske uprave. Ugovore su potpisali župan Danijel Marušić, Ivan Sarić u ime HUP-a i predsjednik Županijske komore HGK Ivan Ćosić.

Brodsko-posavska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) već 18 godina provodi program usavršavanja menadžera PUMA, a od ove će godine sufinancirati i aktivnosti Županijske komore.

Olakšati poslovanje

Županija sufinancira troškove provedbe programa s iznosom od 6637 eura. Program se sastoji od 10 cjelodnevnih seminara godišnje na kojima se obrađuju najaktualnije teme iz gospodarstva, a polaznici su direktori, vlasnici i menadžeri tvrtki te studenti s područja Brodsko-posavske županije. Do sada je realizirano 18 ugovora u cijelosti uz vrlo visoke ocjene polaznika (u 2023. godini 4,95), kojih je kroz program do sada prošlo ukupno 3061 (lani 242).

Od ove godine, prvi put, Županija će financijski poduprijeti i aktivnosti HGK – ŽK Slavonski Brod s iznosom od 13.000 eura. Sufinancirat će se promocija poduzetnika u zemlji i inozemstvu, internacionalizacija poslovanja, širenje na nova tržišta, suradnja sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu i srednjim strukovnim školama radi prilagodbe obrazovnih programa potrebama gospodarstva, organizacija radionica i edukacija i drugo.

Župan Marušić čestitao je svim potpisnicima i izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s HUP-om na programu PUMA koji pomaže poduzetnicima i gospodarstvenicima, a seminari takve prirode posebno su potrebni u izazovnim vremenima u kojima živimo.

– Cilj je ovakvih edukacija olakšati poslovanje gospodarskih subjekata. S istom namjerom ove smo godine prvi put potpisali i ugovor sa Županijskom gospodarskom komorom, što je daljnji korak kojim nastojimo pomoći poduzetništvu – rekao je Marušić.

Kompleksnije teme

Direktor Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku Ivan Sarić rekao je da se program PUMA u Hrvatskoj udruzi poslodavaca provodi više od 20 godina. Istaknuo je da taj program nije namijenjen samo menadžerima nego i svim zaposlenicima u gospodarskim subjektima.

– Teme su iz godine u godinu drukčije. U početku su bile vezane za poslovno komuniciranje, poslovno pregovaranje, prodajne vještine i slično. Sada su zbog nedostatka vremena teme kompleksnije. Naši članovi traže specifične teme kao što su, primjerice, novosti s područja zaštite na radu, upravljanja organizacijom na specifičan način, porezne aktualnosti itd. – poručio je Sarić.

NA GLAVNOM osječkom trgu podignuta je zastava s logotipom 112 Dan jedinstvenog europskog broja za žurne službe Čak 89 posto građana u hitnim slučajevima biralo bi 112 O dvorani u Bregani priča se otkako sam pohađala osnovnu školu, kazala je P. Škrobot. Izrađena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, a projekt Kapaciteti se šire, Bregana dobiva novu dvoranu Za gradnju škola i vrtića milijunska sredstva iz EU fondova IREKS AROMA, jedan od vodećih gospodarskih subjekata u Jastrebarskom, novom investicijom od četiri milijuna eura uskoro će dobiti novi veliki skladišni prostor kojim će racionalizirati poslovanje te brže i ekonomičnije reagirati na potrebe svojih kupaca U drugoj fazi ugradnja solarnih panela Investicija od 4 mil. €: Kod nas rade dvije ili više generacija iz istih obitelji