Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Traže istragu

Cijevi u Iloku pucaju kao lude, računi za vodu i do 7000 kuna

Voda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Direktor Komunalija Vilim Čuljak tvrdi da je tlak vode normalan te da je za kvarove od vodomjera do instalacija odgovoran potrošač

Tijekom protekle godine na području grada Iloka neprestano su pucale vodovodne cijevi, a sada korisnici plaćaju vodu koja je iscurila. Tako računi za vodu iznose i po nekoliko tisuća kuna.

– Kada sam dobila račun, pokazalo se da sam potrošila 600 kubika vode i da dugujem 7000 kuna. Žalila sam se, ali bez rezultata. Neću platiti taj račun jer vodu nisam potrošila pa makar završila i u zatvoru – kaže Vinka Strahinić.

Bivši gradonačelnik Iloka Miroslav Janić, kojemu je također neki dan pukla cijev i dužan je oko 2500 kuna, tvrdi da je u zadnjih godinu dana u svakoj trećoj kući pukla cijev, nekima i po dva-tri puta. – Sve se to događa u zadnjih godinu dana i to i u starim kućama, ali i kućama gdje su postavljene nove cijevi. Želimo da se to ispita – rekao je Janić.

Direktor Komunalija Ilok Vilim Čuljak kaže da je tlak normalan te da do pucanja cijevi dolazi iz više razloga. Podsjetio je i kako su komunalci odgovorni za kvarove do vodomjera, ali i da je za sve ostalo od vodomjera do kućnih instalacija odgovoran potrošač.