Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U UDRUZI OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Cilj je novi objekt za djelovanje udruge OSIT

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
I humanitarna utrka organizirana je za pomoć korisnicima

Zamjenica župana Bojana Hribljan posjetila je Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama OSIT, gdje je također potpisala ugovore o dodjeli sredstava u okviru programa javnog poziva za udruge.

Posjet županova zamjenika Nevena Alića Grubišnom Polju Potpisani ugovori o dodjeli novca za projekte udruga

– Drago mi je da smo danas s korisnicima udruge OSIT koja uskoro slavi i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Tim povodom, uručili smo prigodne poklone za njihove radionice te potpisali ugovor o dodjeli sredstava za kontinuirani nastavak rada udruge u kojoj se okuplja 30-tak članova, starijih od 21 godinu – rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

Inače, povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar pokrenula je nacionalnu humanitarnu akciju kojom žele skrenuti pozornost na položaj „posebnih“ osoba u društvu. Mario Blaha kineziolog, voditelj i tajnik udruge OSIT Bjelovar, potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, želio je aktivirati svoje članove te potaknuti širu javnost organizirajući nešto što je svima jednostavno odraditi, a svi se mogu u svrhu zdravlja i cjelokupnog psihofizičkog stanja osjećati korisno. „Učini koraka par za OSIT Bjelovar“, humanitarna je „utrka“ koja je trajala od prvog dana svibnja sve do danas, a trčati ili hodati moglo se u bilo koje vrijeme na bilo kojem mjestu.

VODOPRIVREDA DARUVAR USPJEŠNO POSLUJE Saniran nasip za spas ribnjaka u Končanici

– Trenutačno smo u neprikladnom prostoru koji nije u našem vlasništvu, i svakim danom nam je sve manji i manji, a potrebe su sve veće i veće. Ovom humanitarnom akcijom željeli smo doći bliže cilju prikupljanja sredstava za naše svakodnevne aktivnosti, nabavu potrebne opreme, ali i našem velikom cilju, a to je kupnja novog objekta za djelovanje udruge – objasnio je svrhu humanitarne akcije Mario Blaha.