Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sastanak s partnerima na projektu razvoja širokopojasnog interneta

Cilj – omogućiti privatnim i poslovnim korisnicima internet brzine najmanje 30 mb/s

Foto: Brodsko-posavska županija
Brodsko-posavska županija nositelj je projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu na području 16 općina

Brodsko-posavska županija nositelj je projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu na području 16 općina - Bebrina, Brodski Stupnik, Oriovac, Bukovlje, Sibinj i Podcrkavlje (područje A) te Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Oprisavci, Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Vrpolje (područje B).

Radovi u velikom dijelu Vinkovaca Za gradnju aglomeracije novac iz EU, a posao dobivaju i vinkovačke tvrtke

Prijava na natječaj

Projekt se provodi u sklopu Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Tim su povodom predstavnici izrađivača, tvrtke Pro futurus d.o.o, predstavili nacrte dokumenata plana razvoja širokopojasne infrastrukture koji su prošli javnu raspravu, a predstavljeni su i načelnicima općina.

U narednom razdoblju, nacrti dokumenata bit će finalizirani te će ih HAKOM verificirati, čime će Brodsko-posavska županija steći uvjete za prijavu na natječaj za gradnju širokopojasne mreže koja će se financirati EU sredstvima. Cilj projekta je omogućiti privatnim i poslovnim korisnicima internet brzine od najmanje 30 mb/s za.

Nakon završenog postupka predodabira u okviru Javnog poziva za dostavu prijava, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu prihvatljivih prijavitelja za ograničeni poziv.

Ulaganje u infrastrukturu Sanacija ulica, gradnja novih parkirališnih mjesta...

Za projekt Brodsko-posavske županije “Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području B” kao prihvatljiv prijavitelj odabran je Hrvatski telekom. Nakon prethodna dva koraka u okviru Javnog poziva, predstoji objava ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u modalitetu privremenog poziva “Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”.

Bespovratna sredstva

Tim povodom održan je sastanak predstavnika Brodsko-posavske županije kao partnera na realizaciji projekta s predstavnicima HT-a. Tema sastanka kojem je u ime županije nazočio zamjenik župana Stjepan Bošnjaković bila je utvrđivanje potrebnih radnji i definiranje dinamike za županiju kao partnera i za prihvatljivog prijavitelja (HT d.d.) u koraku 
koji slijedi, a to je prijava po pozivu na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava.•