Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 82 pregleda
Vikend u Kamanju

Cirkuska predstava, atletska utrka, biciklijada i nastup TBF-a

DOK festival u Kamanju
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
S obzirom na to da ove godine imaju strogu zabranu održavanja koncerata i posjećivanja špilje Vrlovka u Kamanju, koja je jezgra turističkog razvoja mjesta, sve su događanja za petak 7. rujna organizirana na uređenom platou iznad špilje

- Proštenja u Kamanju traju od kraja 18. stoljeća i to je tradicija koja se mora očuvati. No, festivalom DOK tu tradiciju želimo obogatiti dodatnim, modernim sadržajima prihvatljivim širem krugu ljudi kako bismo manifestaciju postavili kao novu turističku perspektivu općine. Stoga je DOK festival vezan za vikend kako bismo u petak i subotu imali 'civilne' sadržaje, dok je u nedjelju sve fokusirano na tradicionalno pučko veselje i uživanje u vinskom kutku - najavio je Damir Mateljan, načelnik Kamanja događanja od 8. do 10. rujna u toj općini.

Mateljan  je kazao i kako, s obzirom na to da ove godine imaju strogu zabranu održavanja koncerata i posjećivanja špilje Vrlovka u Kamanju koja je jezgra turističkog razvoja mjesta, sve su događanja za petak 7. rujna organizirali na uređenom platou iznad špilje.

- Pozivamo goste iz karlovačke, ali i susjednih županija da toga dana uživaju u nordijskom hodanju po centru mjesta i nastupu Bob Milana, dok od 20 sati mogu uživati u stand up predstavi Studija smijeha, cirkuskoj predstavi i disco večeri uz Maria Kovača na platou kod špilje Vrlovka. Za subotu smo pripremili cirkusku predstavu, biciklijadu, nastup Lela Kaplowitz trio u vinskom kutku, te atletska utrka u dužini od čak devet kilometara po općini. Od 19.30 sati nastupa Vili Matula s predstavom Münchhausen, a od 22 sata u središtu Kamanja  nastupit će popularni splitski bend TBF  - kazao je Nikola Vukmanić.