Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti

Čitanjem imena poginulih branitelja prisjetili se onih koji su doprinijeli hrvatskoj slobodi

branitelji Slavonski Brod
Foto: Brodsko-posavska županija
Vijenci su položeni širom Brodsko-posavske županije u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu

I ove godine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja svečano je obilježen širom Brodsko–posavske županije.

Kajak - Kanu klub Marsonia Sport Članovi Kajak - kanu kluba Marsonia nastavljaju s uspjesima, Županija obećala pomoći

Tim su povodom kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Slavonskom Brodu brojni okupljeni građani, pripadnici braniteljskih postrojbi i udruga, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković sa suradnicima, predstavnici Ureda državne uprave, Grada Slavonskog Broda, Policijske uprave Brodsko-posavske te institucija i političkih stranaka položili vijence, zapalili svijeće i u molitvi, koju je predvodio vlč. Krešimir Čutura, kapelan Župe Gospe brze pomoći, prisjetili se svih čiji su životi utkani u temelje Hrvatske.

Vijenci su položeni i podno Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata gdje su, na čelu s predstavnicima Udruge roditelja poginulih branitelja, položili cvijeće i zapalili svijeće te minutom šutnje odali poštovanje i poklonili se uspomeni na sve poginule i pale branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr.Franju Tuđmana.

Čitanjem imena svih branitelja koja se nalaze na Spomeniku, okupljeni su se prisjetili ratnih dana i svih koji su svojim djelima doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

Na svečanoj sjednici udruge HVIDRA Brodsko-posavske županije i Slavonskoga Broda, dodijeljene su zahvalnice zaslužnim članovima, sponzorima i prijateljima udruge.

Centar za gospodarenje otpadom Šagulje Potpisan ugovor Za 15 mil. kn Šagulje će dobiti projektnu dokumentaciju Ulaganja u zdravstvo u Brodsko-posavskoj županiji Zamjenik brodsko-posavskog župana Damir Mirković o velikim investicijama u zdravstvu Bolnica uskoro dobiva suvremenu operacijsku dvoranu