Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
POVOLJNIJE EPIDEMIOLOŠKO STANJE U ŽUPANIJI

Cjepivo protiv korone primilo više od 2000 osoba

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Spremni su i mobilni timovi za cijepljenje, kaže dr. Ante Cvitković

Epidemiološko stanje u Brodsko-posavskoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj, u posljednjih se nekoliko tjedana u velikoj mjeri popravilo. U petak su tako evidentirana 33 nova slučaja zaraze. Nažalost, u brodskoj Općoj bolnici preminule su dvije osobe, pa se tako ukupan broj preminulih od COVID-19 na području županije od početka epidemije popeo na 124. Hospitalizirano je ukupno 60 osoba, a sedam ih je na respiratoru.

ŽUPANIJA POTIČE KVALITETNE PROGRAME UDRUGA Za doprinos razvoju poljoprivrede 90.000 kuna

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, do četvrtka u podne na u Brodsko-posavskoj županiji cjepivo protiv koronavirusa primile su 2133 osobe, od toga njih 252 i drugu dozu. Cijepljenje se odvija prema planu, a prednost imaju zdravstveni djelatnici te korisnici domova za starije i nemoćne. U pripremi je i plan cijepljenja većeg dijela populacije, pretežito onih starije životne dobi te pripadnika ugroženih skupina.

– Prema odlukama našeg stožera, postoji nekoliko mobilnih timova koji će ići cijepiti osobe koje iz raznih razloga ne mogu doći ili će odlaziti cijepiti u radne kolektive. Usto, bit će osnovano i nekoliko punktova, dakle, ljudi će se moći cijepiti prvenstveno kod svog izabranog liječnika, ali i na tim punktovima – rekao je dr. Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Zbog povoljnijih epidemioloških trendova posljednjih se dana sve više priča o popuštanju mjera, ali prema vijestima iz nacionalnog Stožera to zasad nije izvjesno, barem ne u znatnijoj mjeri.