Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Svjetske ljetne igre specijalne olimpijade u Abu Dhabiju

Članovi “Golubice” osvojili dvije srebrne medalje

Foto: UZOSIO Golubica
O uspjehu članova udruge govori i to da su na igrama koje su održane u Abu Dhabiju sudjelovali natjecatelji iz 174 države svijeta

Članovi Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade 2019. u kategoriji bowling osvojili su dvije srebrne medalje, po jednu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na natjecanje je otputovalo dvoje natjecatelja, u muškoj kategoriji Z.D. i u ženskoj kategoriji S.M., koji su u Abu Dhabi išli u pratnji trenera D. N., prvostupnika fizioterapije, dok je kao zamjena otputovala korisnica M.Š. u pratnji I. Š., magistre psihologije.

Susret s gradonačelnikom S bugarskom veleposlanicom o povezivanju Bugarske s Vukovarom

O uspjehu članova udruge govori i to da su na igrama koje su održane u Abu Dhabiju sudjelovali natjecatelji iz 174 države svijeta. U povodu toga velikog uspjeha članove udruge primili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegova zamjenica Ivana Mujkić. Predsjednica UZOSIO “Golubica” Ivana Azenić Dubravčić kazala je tom prilikom kako se članovi „Golubice" od 2009. godine bave sportom u okviru sportskih radionica poludnevnog boravka.

– Prije dvije godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo nam je financiranje trogodišnjeg programa „Možemo i mi" u kojem su nam partneri Grad Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar i JU Sportski objekti Vukovar. Kroz takav projekt razvijamo sportske vještine, pripremamo korisnike za razna natjecanja, sudjelujemo u njima, a ostvarujemo i izvrsne rezultate – rekla je Ivana Azenić.

natjecanje gimnazijalaca u milanu “Pametni grad – Vukovar” najbolji na svijetu