Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
NOVA GRADIŠKA

Dan grada obilježen je skromno i dostojanstveno

Foto: bpz.hr
Polaganje vijenaca održano je u krugu predstavnika institucija i udruga

Dan Grada Nove Gradiške i župni blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije ove su godine obilježeni skromno zbog pandemije COVID-19, pa su tako sukladno važećim epidemiološkim mjerama izostale uobičajene manifestacije kao i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Uskoro će se nakon Providurove palače urediti i zadarsku rivu Grad Zadar za Dan grada dobio kulturno povijesnu šetnicu na bedemima

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima te kod spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški održano je u krugu manjeg broja nazočnih predstavnika institucija i udruga. Vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, Grada Nove Gradiške na čelu sa zamjenicima gradonačelnika Borislavom Vidošićem i Ivanom Trupina i predsjednicom Gradskog vijeća Ljepšom Rakas-Vujčić. U ovoj prigodi, župan Danijel Marušić uputio je čestitku svim mještanima.

Obilježeni Dan grada i 764. obljetnica prvog pisanog spomena imena Kutine Na svečanoj sjednici Vijeća uručene nagrade Grada Kutine

– Svim stanovnicima grada Nove Gradiške, u kojem i ja s obitelji živim, želim sretan Dan grada i da svi stanovnici i njihove obitelji budu zdravi, da prebolimo ovu situaciju s koronavirusom. Grad Nova Gradiška imao je i težih trenutaka od ovih, međutim grad se razvija i ide velikim koracima naprijed stoga nam samo preostaje poželjeti mu sve najbolje – kazao je župan Marušić.