Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Na natječaje Grada Daruvara prijavljen 41 program

Daruvarskim udrugama dodijeljeno više od pola milijuna kuna potpora

Foto: Daruvar
Za daruvarske udruge civilnog društva potpora od gotovo 300 tisuća kuna

Grad Daruvar ovih je dana podijelio ugovore za dodjelu financijske potpore daruvarskim braniteljskim udrugama te udrugama koje djeluju u području kulture i civilnog društva. Naime, riječ je o udrugama koje su na natječaj Grada Daruvara prijavile svoje programe i projekte, a potom dobile sredstva. Na raspisanom javnom natječaju ukupno je prijavljen 41 program koji bi u perspektivi trebao podići, odnosno obogatiti javni, civilni i kulturni život u Daruvaru.

POTPISAN UGOVOR Rekonstrukcija i dogradnja dvorane

Vrijeme za odradu

Ugovore čija je ukupna vrijednost po raspisanom natječaju 53 tisuće i 836 kuna s predstavnicima braniteljskih udruga kojima su odobreni prijavljeni programi potpisao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

– Drago mi je da smo ove godine ipak uspjeli raspisati i održati natječaj u iznosu većem od pola milijuna kuna. Nadam se da će epidemiološke mjere i vrijeme korone dopustiti da naše udruge to i odrade, ako ne već u ovoj polovici godine, onda sigurno u drugoj. Želim im puno uspjeha do iduće godine – rekao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Motoristi i pčelari

Financijske potpore udrugama u području kulture iznose 194 tisuće kuna, a udrugama branitelja oko 54 tisuće kuna, a dodijeljene su udruzi HVIDR-a Daruvar, Udruzi hrvatske policije branitelja Daruvara '91, udruzi Gradski ogranak udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruzi pripadnika 24 MAD, Harmonikaškom centru, Ogranku Matice hrvatske u Daruvaru, Ženskoj klapi Stentoria Daruvar, Pučkom otvorenom učilištu Daruvar, Češkoj besedi Ljudevit Selo i Češkoj besedi Daruvar. Druge potpore otišle su u ruke civilnim udrugama, i to u iznosu od 298.590 kuna.

Čepin još poželjnije mjesto za život Radna mjesta u zoni, a u Naselju prijateljstva niknut će 200 kuća

Tako su potpore pripale udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „Korak dalje“ Daruvar, Udruzi osoba s invaliditetom Daruvar, udruzi Ždralice Daruvar, Matici umirovljenika Daruvar, Udruzi invalida rada Daruvar, Udruzi gluhih i nagluhih Daruvar, Udruzi slijepih Daruvar, Udruzi distrofičara i oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neomuskularnih oboljenja, Ligi protiv raka Daruvar, Udruzi antifašističkih boraca i antifašista grada Daruvara, Udruzi srednjoškolaca Hrvatske, Udruzi za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu Impress Daruvar, Moto klubu Daruvar, Hramu zdravlja, Pčelarskoj udruzi Bagrem, Udruzi za zaštitu potrošača BBŽ, Astronomskom društvu Kumova slama te udruzi DAR-MAR.

– Mnoštvo je različitih programa, a udruge su aktivne i ne ovise samo o proračunskim sredstvima Grada Daruvara, nego se većina njih javlja na europske projekte. To je nadogradnja koja se itekako vidi – kaže Damir Lneniček