Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Uspjeh đaka iz gimnazije u Virovitici na državnoj maturi

Dea Tomeković najbolja u engleskom

Foto: Facebook Gimnazija Petra Preradovića
Većina maturanata upisala je željeni fakultet

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica ima najbolju maturanticu iz engleskog jezika na B razini u Hrvatskoj. Dea Tomeković ispit je riješila bez greške, kirurški precizno – 100 posto. Dea je i u matematici na B razini među tri posto najboljih u državi.

Održani Dani otvorenih vrata Učenički dom u Kutini jedini besplatan u Hrvatskoj

Čak su 22 maturanta od njih 97 među pet posto najboljih u državi po rezultatima jednog, dva, tri ili čak četiri ispita državne mature: Informatika, Engleski jezik, Matematika, Fizika, Hrvatski jezik, Likovna umjetnost, Politika i gospodarstvo, Biologija, Kemija, Psihologija. U svim ispitima maturanti Gimnazije Petra Preradovića Virovitica postigli su natprosječan uspjeh u odnosu na državni prosjek.

– Većina naših maturanata upisala je fakultet kojim im je bio prvi željeni izbor. Kao i svake godine, upisali su vrlo atraktivne studijske programe: Medicina, Dentalna medicina, Rehabilitacija, Fizioterapija, Biotehnologija i istraživanje lijekova, Biologija i kemija, Socijalni rad, Veterinarska medicina, Sestrinstvo, Radna terapija, Biotehnologija, Nutricionizam, Biologija, Prehrambena tehnologija, Aeronautika – modul kontrolor leta, Arhitektura i urbanizam, Građevinarstvo, Šumarstvo, Matematika i računarstvo, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Strojarstvo, Računarstvo, Građevinarstvo, Grafička tehnologija, Kineziologija, Glazbena pedagogija, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Engleski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Pedagogija... – poručili su iz virovitičke gimnazije.

Skrb o najmlađim sugrađanima Učenicima i udžbenici i bilježnice