Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Od 8. do 17. ožujka

Deset dana smijeha u 55 predstava

Tjedan smijeha
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
U deset će dana kazališna publika imati priliku uživati u predstavama u Varaždinu, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi te u još 13 općina diljem županije, rekao je umjetnički voditelj Kerekesh Teatra i direktor Festivala Jan Kerekeš

Ovogodišnji, 10. tjedan smijeha održat će se od 8. do 17. ožujka i bit će izvedeno 55 predstava uz sudjelovanje 200 umjetnika, najavio je Jan Kerekeš, umjetnički voditelj Kerekesh Teatra i direktor Festivala.

Taj kazališni festival je lani posjetilo više od 12.000 ljudi, a u svom jubilarnom izdanju donosi rekordnih 55 predstava. 

Svečani bal u Varaždinu Obnavljanje tradicije Prvi Svečani bal Varaždinske županije 1. veljače

- U deset će dana kazališna publika imati priliku uživati u predstavama u Varaždinu, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi te u još 13 općina diljem naše županije. Ove godine Kerekesh teatar pripremio je dvije premijere, ali imat ćemo i niz gostujućih predstava - rekao je Jan Kerekeš u Klubu „Europa media” varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta. 

Premijerno će biti izvedena komedija „Pod hitno na Hitnu” autora Ljubomira Kerekeša te dječja predstava „Bibi i Bubi” koju potpisuje Jan Kerekeš, a prvi će put u Varaždinu biti izvedene i brojne gostujuće predstave, među njima „Jelinek vs. Jelinek” Cabareta Scena, „Traži se Bullhit” i „Samo preko njega mrtvog” Lude kuće Zagreb te „Brodolomke” Kazališta Moruzgva & Ludens Teatra.

Jan je posebno istaknuo da će svi programi u Varaždinu biti izvođeni u „duplom” terminu – večernje u 18.00 i u 20.30 sati, a predstave za djecu u 10.00 i u 11.30 sati.

Osim u predstavama, publika će moći uživati i u 3. izložbi karikatura na temu „Smijeh za 10” koju Kerekesh Teatar organizira u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista. Prošle je godine svoje radove izložilo više od 60 karikaturista.

Taj kazališni festival financijski, u većem iznosu nego prošle godine, pomaže i Varaždinska županija.

Župan Čačić obišao je obnovljenu Opću bolnicu u Varaždinu U sedam zgrada u Općoj bolnici Varaždin uloženo 83,5 milijuna kuna Povoljni stambeni krediti i učiteljima

- Posebno nas veseli činjenica da će mnogo predstava biti održano i izvan Varaždina, i u ostalim našim gradovima i općinama, tako da se ovogodišnji Tjedan smijeha zapravo pretvara u prekrasnu županijsku kazališnu priču. Raduje nas i to što će predstave prvi put organizirano moći pogledati osnovnoškolci i djeca iz dječjih vrtića - istaknula je Natalija Martinčević, posebna savjetnica varaždinskog župana.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok kazao je kako je Grad u svom ovogodišnjem proračunu posebna sredstva izdvojio upravo za Kerekesh Teatar.

- Mislim da oni zaista zaslužuju da budu posebno prepoznati i da imaju svoj godišnji iznos, četiri do pet puta veći nego što je bio dosad - rekao je Čehok.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić kazao je kako je iznimno zadovoljan suradnjom s Kerekesh teatrom i činjenicom da će na području Ludbrega biti izvedene čak četiri predstave.

Intendantica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević istaknula je da "ovaj predivni festival smijeha, kako brojem predstava, tako i brojnom publikom, već stremi razini nacionalnog festivala".

Ulaznice za predstave koje će u Tjednu smijeha biti igrane u varaždinskom HNK su već u prodaji, a ulaznice za predstave u ostalim gradovima bit će u prodaji od 11 veljače. Cijene ulaznica iznose od 20 do 60 kuna.

dvorac Šaulovec Dvorac Šaulovec Župan Čačić spreman platiti dva milijuna kuna