Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 517 pregleda
Jednoglasna odluka

Destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok pobjednik nacionalog EDEN-a

Vučedolska golubica
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSEL
Osim na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, biti promovirana i putem službene web stranice Europske komisije (www.edenineurope.eu)

Destinacija "Vukovar – Vučedol – Ilok" pobjednik je nacionalnog izbora za „Europsku destinaciju izvrsnosti“ (EDEN) za 2016./2017. godinu na temu „Kulturni turizam“ kojega je provodila Hrvatska turistička zajednica. Stoji to u priopćenju Hrvatske turističke zajednice gdje se navodi da se radilo o jednoglasnoj odluci Povjerenstva te i da se zadnji krug ocjenjivanja, u sklopu kojeg se birao nacionalni pobjednik, održao u Čakovcu.

Uz destinaciju "Vukovar  Vučedol – Ilok“, za ovu laskavu titulu tako su se natjecale i destinacije "Grad Đakovo - općina Gorjani"; "Ruralne Konavle"; "Smiljan – Gospić" te destinacija "Zagorje - bajka na dlanu". Prema odluci Povjerenstva destinacija "Vukovar – Vučedol – Ilok" zadovoljava sve uvjete i kriterije zadane od strane Europske komisije koja je projekt EDEN pokrenula 2006. s ciljem stvaranja europske mreže najljepših destinacija održivog turizma te promoviranja novih netradicionalnih i turistički manje razvijenih destinacija.

Sukladno rezultatima izbora ovogodišnja hrvatska EDEN destinacija – "Vukovar – Vučedol – Ilok", na nacionalnoj razini dobiva naziv „Europska destinacija izvrsnosti“ te će, osim na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, biti promovirana i putem službene web stranice Europske komisije (www.edenineurope.eu). Isto tako sudjelovat će i na svečanoj dodjeli nagrada koja će biti organizirana tijekom ožujka 2018. godine, u okvirima Europske godine kulturne baštine.