Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Računalnom obukom do zaposlenja

Diplome za 14 dugotrajno nezaposlenih

Foto: Osječko-baranjska županija
Edukaciju za rad na računalu proveli su stručnjaci Zavoda za informatiku Osijek, a njezina vrijednost bila je 37.500 kuna

Diplome za završenu ECDL edukaciju za rad na računalu primilo je još 14 polaznika edukacije održane u okviru projekta poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba koji provodi i financira Osječko-baranjska županija. Uz čestitke na uspješno položenoj edukaciji, što brže zaposlenje svim polaznicima poželjeli su predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović i direktor Zavoda za informatiku Dražen Tomić.

PRISTUPAČNOST OBJEKATA Novo dizalo u osječkoj bolnici

Edukaciju su proveli stručnjaci Zavoda za informatiku Osijek, a njena je vrijednost bila 37.500 kuna. Program se obavljao za 15 nezaposlenih osoba, među kojima ih je njih 14 uspješno završilo, a izbor kandidata utvrdio je HZZ – Regionalni ured Osijek.

Kako je naglasio Dragan Vulin, osposobljavanje na osobnom računalu izabrano je s obzirom na to da nema gotovo nijednog zanimanja gdje kao preduvjet nije navedeno poznavanje takvog rada. Program je verificiralo nadležno ministarstvo, a po završetku se upisuje u e-radnu knjižicu i polazniku se izdaje službeno uvjerenje o završenom programu usavršavanja. Županija je financirala i troškove prijevoza polaznika.

Gradnja Gospodarskog centra u Osijeku Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije Gradnja Gospodarskog centra u Osijeku počinje već ovoga ljeta

– Od 2004. do 2019. Osječko-baranjska županija provela je niz projekata zapošljavanja kroz koje je prošlo 995 polaznika. U suradnji s Regionalnim uredom HZZ-a i ove godine nastavljamo sve programe poticanja zapošljavanja, a edukacije će se obavljati za asistente u nastavi, računovođe, voditelje projekta EU i ECDL program – rekla je pročelnica.