Izbornik
Naslovnica Županije
Punih devet autobusa stiglo u Split

Djeca iz Sisačko-moslavačke županije otišla na ljetovanje

PRVA GRUPA četvrtaša iz Sisačko-moslavačke županije stigla je na besplatno ljetovanje u Split
Foto: SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban dočekali su protekli tjedan prvu grupu četvrtaša iz Sisačko-moslavačke županije koji su stigli na besplatno ljetovanje u Split.

– Zahvaljujući županu Bobanu i našim dragim prijateljima iz Splitsko-dalmatinske županije i ove godine omogućeno je svim učenicima četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije da besplatno ljetuju u gradu Splitu. Prošle godine naša su se djeca vratila sa zaista sjajnim uspomenama – rekao je župan Celjak.

Kao i prošle godine, djecu je dočekao i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sa suradnicima.

– I ove godine ćemo u dvije grupe primiti gotovo 900 djece iz Sisačko-moslavačke županije. Iskustva od prošle godine su iznimna. Iznimni su osjećaji djece, njihovih roditelja, nastavnika. I to je ono što nas čini zadovoljnima, da možemo pomoći onima kojima je to uistinu potrebno – rekao je župan Boban.

Sisačko-moslavačka županija i ove godine osigurava ljetovanje za gotovo 900 četvrtaša s područja Županije, bez obzira na osnivača škole, i to u dva termina.

Od 27. lipnja do 1. srpnja u Split se zaputilo gotovo 500 učenika i 42 pratitelja iz 16 osnovnih škola s područja SMŽ-a, a u terminu od 11. srpnja do 15. srpnja u Split odlazi skupina od više od 400 učenika i 43 pratitelja iz 18 osnovnih škola.

Turistima se preporuča da dođu na Dan dvorca Eugena Savojskog, Međunarodne etno susrete u Bilju, Ribarske dane u Kopačevu ili Festival paprike u Lugu Aduti općine Bilje za turiste Ljetovanje u Bilju – gastroužitak, kulturna baština i prirodne ljepote Najveća kulturna manifestacija na istoku Hrvatske otvorena je proteklog tjedna, a trajat će dva mjeseca, sve do rujna Otvoreno Osječko ljeto kulture Na 15 gradskih lokacija održat će se čak 76 kulturnih programa VATRENA STIHIJA U VOJARNI Prema scenariju, u objektu 5 izvedena je vježba evakuacije stanara, spašavanja unesrećenih osoba, gašenja požara unutarnjom navalom i dobave vode Sigurnost građana na prvom mjestu Na 20 lokacija vježbali spašavanje iz požara, potresa i poplave