Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
zimske radosti uz poštovanje epidemioloških mjera

Djeci je najdraži šest metara visoki ledeni tobogan na Trgu Stjepana Radića

Grad Gospić
1/2
Foto: Grad Gospić
U Gospiću, iako bez klasičnog Adventa, organizirane su zimske radosti uz poštovanje epidemioloških mjera

Budući da je ova godina po mnogo čemu posebna i da je Odlukama stožera civilne zaštite RH ograničena mogućnost javnih okupljanja i održavanja manifestacija, Grad Gospić je bez velikog prosinačkog programa upotpunjenog gastroponudom.

Osiguran novac za projekt Obnavlja se središnji trg u Gospiću i postavit će se spomenik Nikoli Tesli

Ledena atrakcija

Ipak, Grad se odlučio organizirati zabavu za djecu, ali uz poštovanje propisanih epidemiološkim mjera. Grad Gospić, Turistička zajednica Grada Gospića i sve gradske ustanove ove su godine naglasak stavile na kićenje i ukrašavanje gradskih trgova, mostova i šetnica. Osim šetnji uređenim gradom za najmlađe, pa i one malo starije, na Trgu Stjepana Radića postavljen je 30 metara dug i 6 metara visok ledeni tobogan. Ova jedinstvena ledena atrakcija bit će otvorena od 22. prosinca 2020. do 10. siječnja 2021 . godine, a mališani će se moći spuštati uz pomoć stručnih osoba koje će im pomagati u tome.

– Teško je u ovoj situaciji naći prikladan način zabave uz minimalan rizik. Na ledenom je toboganu puno lakše poštivati propisane mjere. Djeca će se spuštati određenim redom jedan po jedan i neće se međusobno dodirivati. COVID-redari održavat će red na Trgu. Za ovaj tobogan odlučili smo se kako bismo barem malo uljepšali djeci blagdane ali i kako bi djeca provela određeno vrijeme na otvorenom u nekoj aktivnost. Djeca su već gotovo godinu dana u zatvorenim prostorima, škola se ne odvija normalno, a svi znamo da ni to nije dobro za zdravlje djece. Iskreno mi je žao što ugostiteljski objekti ne mogu raditi i što ne možemo svi zajedno u radosti provesti ove dane uz kuhano vino i druženje, no to će morati pričekati neka bolja vremena koja svi željno iščekujemo – kazala je Kristina Prša, zamjenica gospićkog gradonačelnika. Osim šetajući se gradom, u ovo blagdansko vrijeme moći će se posjetiti i Muzej Like Gospić koji je ugostio fantastičnu izložbu Barun Trenk – Novo lice legende.

Reciklažno dvorište UGOVOR IZMEĐU GRADA, FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I MINISTARSTVA GOSPODARSTVA Za gradnju reciklažnog dvorišta 3,7 milijuna kn

Do 6. siječnja

Izložba je to koju je postavio Gradski muzej Brno u Češkoj gdje je barun Trenk i preminuo u tamnici. Za hrvatsku publiku izložbu su prilagodili Gradski muzej Požege u suradnji s Muzejom Slavonije, Muzejom Grada Pakraca i Gradskim muzejom Bjelovara. Izložba je otvorena do 6. siječnja. 2020., a može se pogledati svakim radnim danom do 19.00 sati.