Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
60. obljetnica Srednje škole M. A. Reljkovića

Djeci nude nešto novo, intrigantno i zanimljivo

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Svečanost je bila prilika da se zahvali onima koji su svoj rad utkali u razvoj škole, pa su priznanja primili umirovljeni nastavnici, ali i bivši ravnatelj, danas pomoćnik ministrice obrazovanja Vlado Prskalo

Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća i panel-raspravom o odgovorima strukovnog obrazovanja na potrebe europskog tržišta rada, brodska Srednja škola Matije Antuna Reljkovića obilježila je 60. obljetnicu postojanja. Svečanost je bila prigoda da se zahvali onima koji su svoj rad i znanje utkali u razvoj škole, pa su priznanja primili umirovljeni nastavnici, ali i dugogodišnji ravnatelj, danas pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. O ovoj je školi reportažu nedavno snimio i BBC.

Humanitarna akcija Pomozimo Stjepanu da dobije nova kolica

– Od nepopularne škole na kraju grada, koja je nekad služila isključivo za kadar agrokombinata Jasinje, u posljednjih petnaestak godina preobrazili smo se u intrigantno i zanimljivo mjesto. Trudimo se djeci stalno nuditi nešto novo, osigurati im tehnologiju koja je njima svakodnevna – kazala je ravnateljica škole Marija Tomić.

Zamjenik župana Damir Mirković čestitao je ravnateljici i svim njezinim prethodnicima koji su zaslužni što je ova škola danas jedna od najboljih u Brodsko-posavskoj županiji, ali i šire.

Bolja dostupnost Zgrada Županije dobila dizalo

– Ovo je škola koja je izuzetno aktivna na polju europskih fondova. Njezini djelatnici ulažu puno entuzijazma, rada, truda i dobrih ideja koje se na kraju, na dobrobit svih, i realiziraju. Mi kao županija podupiremo i ulažemo velika sredstva u naše škole, pa tako i u ovu, u kojoj je zadnje veliko ulaganje bilo energetska obnova koja je završena i škola je sada prekrasna – rekao je Mirković.