Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
NACIONALNA AKCIJA ‘DJECA DJECI’

Dječji pokloni za prijatelje stradale u potresu

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Jedna od važnijih akcija je izrada murala, a dugoreška djeca s veseljem su prihvatila prikupljanje paketića pažljivo umotanih u šareni ukrasni papir

Društvo Naša djeca Jozefina iz Duge Rese priključilo se inicijativi brojnih društava Naša djeca diljem Hrvatske u prikupljanju paketića za djecu u područjima stradalima potresom pod nazivom „Djeca djeci“.

Potpisana povelja prijateljstva Duga Resa i Ljubuško iz BiH surađivat će u gospodarstvu i turizmu

U akciji su se kutije veličine onih za cipele punile školskim priborom, ali i igračkama, kozmetikom, spomenarima ili nečim drugim što bi vršnjake razveselilo, a najvažniji sadržaj paketića rukom je napisano pismo podrške i ohrabrenja nepoznatom prijatelju ili prijateljici.

Svoj interes za uključivanje u akciju pokazao je veliki broj roditelja i djece školskog i predškolskog uzrasta s područja Duge Rese, ali i s područja okolnih općina te su s veseljem dostavljali paketiće pažljivo omotane u šareni ukrasni papir.

Djeca su, uz pomoć svojih roditelja, za stradale vršnjake pažljivo birala poklone koje će im dati: poneku svoju igračku, školski pribor, nešto što su sami osmislili za poklon svojim novim prijateljima. Mališani su s veseljem prihvatili ovu akciju Društva Naša djeca Jozefina kao i ostale akcije ovog iznimno aktivnog društva koje čitavu godinu osmišlja niz akcija za dobrobit mališana.

Jedna od najvažnijih akcija je i izrada murala u Dugoj Resi kojemu se vesele svi prolaznici.