Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Odobren projekt Grada Čazme i vrtića

Dječji vrtić Pčelica uvodi dvosmjenski rad do 21 sat

Čazma
Foto: Grad Čazma
Cilj projekta je usklađivanje privatnog i poslovnog života obitelji s djecom koja pohađaju ili će pohađati dječji vrtić

Dok ostali gradovi u županiji još uvijek govore o dvosmjenskom radu vrtića, Grad Čazma je po tom pitanju već napredovao. Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je Odluku o financiranju projekta „Za čazmanske mališane zajedno“ dječjeg vrtića „Pčelica“ Čazma, u maksimalnom iznosu od gotovo tri milijuna kuna.

Dodjela nagrada u Čazmi Nizom događanja obilježen Dan grada Čazme ‘Čazma nije velik grad, ali pred njim su velike mogućnosti’

Potreba roditelja

Dječji vrtić „Pčelica“ i Grad Čazma, uz pomoć Razvojne agencije Čazma, izradili su i prijavili projekt. Projekt je prijavljen na natječaj „Vrtići za skladniji život“. Unapređenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, raspisanog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiranog iz Europskog socijalnog fonda ostvario je visokih 96 bodova. Temeljem provedene ankete, roditelji su izrazili potrebu za produljenjem radnog vremena dječjeg vrtića, otvaranjem dodatnih programa te pružanjem usluga psihologa i logopeda za djecu. Cilj projekta je usklađivanje privatnog i poslovnog života obitelji s djecom koja pohađaju ili će pohađati dječji vrtić i to produženjem rada vrtića do 21 sat.

– Za potrebe provedbe popodnevnog rada dječjeg vrtića, zaposlit će se dva odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Projektom će se zaposliti i stručni suradnik – pedagog te edukacijsko – rehabilitacijski stručnjaci logoped i psiholog, čime će se pružiti jednake mogućnosti u rastu i razvoju djeci s posebnim potrebama. Odgojitelji i stručni suradnici će u sklopu projekta sudjelovati na više od 20 edukacija i osposobljavanja kako bi se podigla razina kvalitete usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za sadašnje i buduće generacije polaznika vrtića – objasnila je ravnateljica vrtića Martina Kovač.

Iskorak vrtića

Sudjelovanjem na edukacijama te nabavom potrebne opreme, omogućit će se izrada te izvođenje dodatnih programa za djecu – sportskog i dramskog. Vrijednost projekta je 2.913.555,00 kn te se u cijelom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda i proračuna RH. – Ovaj tjedan potpisujemo ugvore te ćemo regulirati razvoj situacije, ali ovo definitivno vidim kao napredak i iskorak vrtića – objasnila je Kovač.

suradnja s Poljacima Potpisan Sporazum o suradnji Čazma će uz pomoć Poljske bolje koristiti novac iz EU