Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Omiljeni djedica na Viru

Djed Mraz darivao virske mališane i đake

Foto: Općina Vir
Tisuću mu sobova! Još nisam nikad vidio toliko dobre djece. Dolazim opet i sljedeće godine, ho, ho, ho, oduševljeno je poručio pri odlasku djedica

Zvali ga Djed Mraz, Djed Božićnjak ili nekako drukčije, pojavi se jednom godišnje i donese pregršt poklona najmlađima koji su – recimo to otvoreno – tijekom cijele godine bili dobri. Naravno, na otoku Viru i nema drukčije djece, pa je njih oko dvije stotine nestrpljivo čekalo na dolazak omiljenog djedice.

TURIZAM U studenom Vir je četvrti u Hrvatskoj po noćenjima

Dotad su se u Božićnoj čaroliji virski mališani, osnovnoškolci, njihove tete, roditelji i svi drugi, zabavljali bojenjem lica i uživanjem u predstavi Božićna priča koju su, kao i cijeli događaj, uprizorili sjajni animatori Maskote.hr iz Zagreba. Izvijestio nas je ovim riječima o radosti djece s Vira Kazimir Škrbić iz virske lokalne uprave.

– Ovdje su sve samo dobra djeca i još bolji učenici koji slušaju svoje tete, učiteljice, mame i tate – kazao je Viranima u povjerenju dobri Djed Mraz podijelivši svima gomilu poklona za njihova dobra i vrijedna djela. A kada su poklone dobili najmlađi iz vrtića i školarci, na red su došli oni još mlađi koji će tek krenuti u vrtić. Oni su, čulo se u povjerenju, bili ove godine još bolji, pa impresionirani Djed Mraz nije mogao ništa drugo nego da i njima podijeli poklone, opisali su s Vira.

– Tisuću mu sobova! Još nisam nikad vidio toliko dobre djece. Dolazim opet i sljedeće godine, ho, ho, ho – još je oduševljeno poručio pri odlasku.

Nova usluga Apartmani na Viru mogu se plaćati kriptovalutama

Nije bio jedini kojega su virski mališani dočekali puni radosti jer bio je tu sob Rudolf te vile i vilenjaci.

Doček Djeda Mraza, kao i sve prethodne adventske svečanosti i zabavni program za djecu, organizirala je općinska destinacijska kompanija Vir turizam, dok je Općina Vir glavni sponzor svih događanja i poklona za djecu. Fritulama i sokovima cijeli je događaj zasladila dobra kuharska ekipa iz virskog restorana Kotarina, izvijestili su nas s Vira.