Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
ŽUPAN DOBROSLAVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE

Dnevna bolnica Metković: Tražimo hitnu helikoptersku službu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
U obilasku su se uvjerili da radovi napreduju planiranom dinamikom

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom obišao je gradilište Dnevne bolnice Metković.

Potpisan ugovor s izvođačem radova Očekuje se početak radova i u aglomeracijama Dubrovnik i Ploče

Uvjerili su se da radovi napreduju planiranom dinamikom, a rok za njihov završetak je 1. studenoga 2021. Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna. Župan Dobroslavić istaknuo je da je Dnevna bolnica važan projekt za zdravstvo u dolini Neretve.

– Lijepo je vidjeti da radovi napreduju i da će liječnici imati moderne i kvalitetne uvjete za rad. To je jedan od segmenata za bolje zdravstvo u županiji. Poznato je da mi ustrajemo i na organizaciji Hitne helikopterske medicinske službe i želimo da ona ima sjedište u dolini Neretve te da tako postignemo tzv. zlatni sat. Vjerujem da ćemo, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Ministarstvom zdravstva, u tome i uspjeti – rekao je Dobroslavić.

Saborski zastupnik Branko Bačić, koji je sudjelovao u obilasku, kao i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić i ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, rekli su kako radovi na Dnevnoj bolnici i početak radova na aglomeraciji Metković pokazuju da je grad Metković, ali i cijela Dubrovačko-neretvanska županija, jedno veliko gradilište.

PROJEKT “PLETENICA ŽIVOTA – FAZA II” Automobil udruzi koja pomaže starijim osobama

– Svi ti projekti realiziraju se s velikim naporima i zalaganjem, kako gradonačelnika Milana, tako i župana Dobroslavića. Vrlo je važno što su svi ti projekti došli u fazu realizacije i da će gotovo 50 tisuća građana doline Neretve od idućeg ljeta imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb – kazao je Branko Bačić.