Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Potpisan ugovor s izvođačem radova

Očekuje se početak radova i u aglomeracijama Dubrovnik i Ploče

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 338 milijuna kuna s PDVom, a projekta 448,7 milijuna kuna

U Metkoviću potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom COMSA SAU iz Barcelone, o gradnji sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukciji vodoopskrbne mreže, ukupne vrijednosti 270,401.465 kuna. Potpisivanju su među ostalima nazočili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, saborski zastupnik Branko Bačić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i ravnatelj Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

PROVEDBA EU PROJEKTA ''PAMETNE ŠKOLE 2'' Kombinacija zelenih ulaganja, kulture, IC tehnologije i natjecanja

Ugovor je potpisao direktor Metkovića d.o.o. Filip Dominiković s predstavnikom izvođača. Ministar Tomislav Ćorić istaknuo je da je riječ o jednom od većih projekata u posljednjih nekoliko desetljeća na tom području te da će njegovim završetkom stanovnici Metkovića konačno riješiti problem javne vodoopskrbe i odvodnje.

Dobra priprema

– Projekt je dobro pripremljen i zato sada i može početi njegova realizacija – naglasio je ministar Ćorić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je gradonačelniku Daliboru Milanu, direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću i ministru Ćoriću na tom vrijednom projektu.
– Ubrzo očekujemo početak radova i u ostale dvije aglomeracije – Dubrovnik i Ploče – za koje je također osigurano financiranje – kazao je župan Dobroslavić te dodao kako su takvi projekti temelj za razvoj svakog područja.
Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da će radovi na terenu početi za četrdesetak dana.
– Bitno je naglasiti da će tim projektom pet tisuća kućanstava u Metkoviću dobiti priključak na kanalizaciju. To je za nas milenijski projekt – rekao je gradonačelnik Milan.

PROJEKT “PLETENICA ŽIVOTA – FAZA II” Automobil udruzi koja pomaže starijim osobama

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje i vodopskrbe aglomeracije Metković. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava odvodnje planira se smanjenje onečišćenja, uspostava razdjelnog sustava odvodnje, postizanje 99 posto pokrivenosti sustavom odvodnje unutar aglomeracije Metković kao i povećanje priključenosti na sustav odvodnje s 46 posto na 89 posto. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe smanjit će se gubitak vode u vodoopskrbnom sustavu s 58,3 posto na 22,7 posto, poboljšat će se hidraulički uvjeti i povećati stupanj pouzdanosti sustava smanjenjem broja puknuća cjevovoda.

Novac Europske unije

Vrijednost ugovora iznosi 338 milijuna kuna s PDV-om, a vrijednost je cjelokupnog projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ 448,7 milijuna kuna.

S BANKAMA POTPISALI UGOVORE Županija preuzima trošak kamata za kreditiranje proljetne sjetve


Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 70 posto, a ostali iznos financiraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode i Metković d.o.o.