Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Poticana stanogradnja u Kutini

Do 14. ožujka traju prijave na natječaj za kupnju stana po modelu POS-a

U sustavu POS-a bit će ukupno 14 novih stanova
Foto: Grad Kutina
Stanovi POS-a bit će u novoj višenamjenskoj zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana. Osim stanova POS-a, tamo će biti i stanovi za HRVI-je te nekoliko poslovnih prostora i multifunkcionalna dvorana

Do 14. ožujka stanovnici Kutine mogu se prijaviti na natječaj za podnošenje zahtjeva i predaju tražene dokumentacije za kupnju stana po modelu POS-a. Dokumentacija se dostavlja poštom ili osobno na adresu Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12, a kako bi građane upoznali sa svime, protekli je tjedan održana i javna tribina o poticajnoj stanogradnji u Kutini.

Stanovi i poslovni prostori

Stanovi POS-a nalazit će se u višenamjenskoj zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana. Projekt je to o kojem se već duže vremena priča, no problem je bio na koji će se način taj projekt financirati. Do sada.

Kutina Europski dan logopedije U Kutini s djecom rade dva logopeda

– Sada je pitanje financiranja zgrade riješeno, financirat će je APN (Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama), oni će sudjelovati u financiranju zgrade i poslije u prodaji prostora u njoj – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić ističe kako se radi o parceli od 3093 četvorna metra.

– Višenamjenska zgrada sastojat će se od stambenog dijela, multifunkcionalne društvene dvorane i poslovnih prostora. Imat će četiri kata, garažni i podrumski prostor. U planu je ukupno 27 stanova. Trinaest je stanova namijenjeno preostalim nezbrinutim hrvatskim ratnim vojnim invalidima s područja Kutine, što je u nadležnosti Ministarstva branitelja, dok je 14 stanova namijenjeno komercijalnoj prodaji putem modela POS-a – rekao je Krmelić dodavši kako će uz multimedijalnu dvoranu zgrada imati četiri poslovna prostora u prizemlju veličine od 76 do 360 m2.

Natječaj je otvoren do 22. travnja Kreće novi krug foto natječaja 'Volim svoju županiju'

Cijena još nije definirana

Među stanovima će biti garsonijera, jednosobnih, jednoipolsobni, dvosobnih, dvoipolsobnih i trosobnih stanova, što bi trebao zadovoljiti sve potrebe potencijalnih kupaca.

– Cijena stana ono je što najviše zanima građane, ali ona još nije definirana. Poznato je da zakonski najviša cijena kvadrata stana po modelu POS-a iznosi 1200 eura, no ona će vjerojatno biti niža, a sve ovisi o cijeni gradnje zgrade. U kvadratu stana uračunana je i cijena garažnog prostora i podrumskog spremišta – rekao je Krmelić, dodavši kako je kupnja stanova po modelu POS-a popularna jer u svakom slučaju nudi bolje uvjete financiranja i kreditiranja, što je razlog zašto se ljudi odlučuju na kupnju stana po ovom modelu.

'Školuj se i uči' Socijalno uključivanje djece i učenika Roma u Kutini