Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Digitalizacija postojećih akata

Do građevinske dozvole u nekoliko klikova mišem

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Novost u pribavljanju dokumentacije odnosit će se na građevinske dozvole izdane od 1968. do 2015. godine

Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ministarstvom graditeljstva kreće u postupak digitalizacije postojećih akata o gradnji na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o projektu koji će omogućiti građanima da u kratkom roku, uz svega nekoliko klikova mišem, dođu do potrebnih akata o gradnji, odnosno do već izdanih građevinskih dozvola i to iz razdoblja 1968.-2015.

Župan Damir Bajs obišao radove na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar Na gradilištu je stotinjak radnika, a dnevno se utroši 400 kubika betona

Nakon što se građevinske dozvole digitaliziraju, građani ih više neće morati tražiti u arhivima, što ponekad može potrajati i nekoliko dana, već će za svega nekoliko minuta do željenih građevinskih dozvola moći doći putem svog računala.

Tako će Bjelovarsko-bilogorska županija omogućiti svojim građanima da brže, efikasnije i učinkovitije pronađu građevinske dozvole iz navedenog razdoblja koje će im biti lako dostupne, a realizacija projekta doprinijet će i administrativnom rasterećenju.

Županija druga u rh po povlačenju sredstava iz EU Za obnovu Područne škole Veliki Zdenci 3,1 milijun kuna

Projektom je predviđena i nabava informatičke opreme za rad pa će županijske ispostave Odjela za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu u Bjelovaru, Čazmi, Garešnici, Daruvaru i Grubišnom Polju biti opremljene novim računalima, laptopima i skenerima.