Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija druga u rh po povlačenju sredstava iz EU

Za obnovu Područne škole Veliki Zdenci 3,1 milijun kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Raspisan je natječaj za izvođača radova, a riječ je o školi sagrađenoj 1977. koju pohađa 41 učenik

Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po povlačenju sredstava EU vezano uz energetsku obnovu, a jedna od ukupno 44 školske zgrade obuhvaćene europskim projektom energetske obnove je i Područna škola Veliki Zdenci i školsko-sportska dvorana Osnovne škole I. N. Jemeršića. Projekt je to vrijedan 3,1 milijun kuna za koji je raspisan natječaj za izvođača radova, a riječ je o školi izgrađenoj 1977. koju pohađa 41 učenik.

Župan Damir Bajs obišao radove na obnovi Osnovne škole Čazma Škola iz 1950-ih dobit će zbornicu, još pet učionica, a nastavnici svoj prostor

Podsjetimo, već je završena obnova grubišnopoljske matične Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Srednje škole Bartola Kašića i školsko-sportske dvorane, projekta u koji je ukupno uloženo više od 14 milijuna kuna. Kada se tome pridoda obnova Područne škole Ivanovo Selo na kojoj su u tijeku radovi te obnova Područne škole Veliki Zdenci, dolazimo do ulaganja u školstvo u Grubišnom Polju, što europskih i vlastitih sredstava u iznosu od 20 milijuna kuna. Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga je trenutka najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske.

Damir Bajs Razgovor s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom S 15 novih projekata ulaganja u županiji dosegla su pola milijarde kuna

U tijeku su radovi na 15-ak gradilišta vrijedni 330 milijuna kuna, a osim toga županija je krenula i u novi investicijski ciklus kojim je obuhvaćeno 15 investicija vrijednosti 110 milijuna kuna, a vezane uz graditeljstvo i popratne industrije. Naime, stav je Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa da izlazak iz krize uzrokovane koronavirusom nije moguć uz štednju javnog sektora. Stoga, pojačavanjem investicija županija osigurava posao građevinarima i srodnim djelatnostima.