Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
skromna sjednica za dan grada čazme

Do jeseni poznat izvođač radova za biokupalište

Foto: Grad Čazma
Gradonačelnik Dinko Pirak predložio je ukidanje mjesnih odbora te ponovio da će Grad Čazma u idućoj proračunskoj godini smanjiti prirez s 10 na pet posto

Skromna svečana sjednica u povodu Dana grada Čazme održala se ovih dana, a kratak pregled postignuća u protekle tri godine dao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Čazma I djeca pomogla u oslikavanju vodotornja

– Uzeli smo ono što je trebalo te smo iz EU i domaćih fondova prihodovali 40 milijuna kuna koji su prošli kroz naš proračun. Obnavljamo vatrogasne i mjesne domove, škole, vrtić, ulice, nogostupe, a u tijeku je i naš najveći projekt Čazma Natura. Otklonjene su neke administrativne zapreke koje su se pojavile i mogu reći da ćemo tijekom jeseni imati izvođača radova za biokupalište koje je kruna tog projekta i za koje nas građani stalno pitaju. Ostatak Čazma Nature ide prema planu i kreće gradnja zelene tržnice. Koronavirus je i nama donio probleme, posebice u Čazmatransu, koji se teško bori s krizom. Mi smo od ožujka do lipnja poduzetnike oslobodili plaćanja komunalne naknade i zakupa javnih površina i nadamo se da im takva pomoć više neće trebati. Unatoč ovakvoj situaciji, nećemo odustati od smanjenja prireza i u idućoj proračunskoj godini smanjit ćemo ga s deset na pet posto. To smo obećali i to ćemo i napraviti – kazao je gradonačelnik.

veliki pothvati u čazmi Park Arboretum pri kraju, traju radovi na Gradini

Blag nije bio prema mjesnim odborima za koje smatra da se trebaju ukinuti.

– Osim mjesnog odbora Vrtlinska, drugi ne rade ništa, stoga predlažem da razmislimo o ukidanju mjesnih odbora i neka se stvari rješavaju kroz vas gradske vijećnike. Zašto bismo trošili 200.000 kuna na mjesne odbore ako od toga nema koristi – pitao se gradonačelnik Pirak.