Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Orahovčani pozvani da kupuju sigurno i pomognu svojim OPG-ovcima

Do zdravih domaćih proizvoda na zelenoj, ali i na digitalnoj tržnici

Foto: icv.hr
Pozivu Grada odazvalo se dosad 15-ak OPG-ova koji su ponudili svoje zdrave domaće proizvode

Grad Orahovica pokrenuo je online tržnicu kako bi olakšao svojim sugrađanima, ali i lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, da prebrode posljedice pandemije koronavirusa. U vrijeme dok su, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao mjera zaštite od širenja bolesti bile zatvorene sve tržnice u Hrvatskoj, pa tako i ona orahovačka, u ovom su gradu osmislili e-tržnicu. Naime, zatvaranje gradske zelene tržnice prouzročilo je dodatne probleme za male poljoprivredne proizvođače koji nisu imali gdje plasirati svoje proizvode.

Donacija Zaštitne maske dobili policajci, medicinsko osoblje, trgovci...

Klikom miša

Iz Grada Orahovice stoga su uputili poziv svim sugrađanima da kontaktiraju proizvođače s orahovačkog područja i svoju kupnju obave sigurno, sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite grada Orahovice. Poruku su uputili i kupcima:

– Pomozimo našim OPG-ovcima, kupujmo sigurno – poručili su iz Gradske uprave.

Proizvođači koji su zbog zatvaranja tržnica ostali bez dijela tržišta dobili su tako priliku putem interneta ponuditi sugrađanima svoje proizvode.

Održana početna konferencija najvećeg orahovačkog projekta Na Jezeru će graditi Edukativni centar, odmaralište za djecu, bungalove, igrališta...

Svaki od petnaestak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Orahovice, Čačinaca, Crkvara, Vukojevaca i drugih mjesta koji su se odazvali pozivu Grada i ponudili svoje zdrave domaće proizvode, na službenoj gradskoj internetskoj stranici ostavili su i brojeve telefona, ostavivši kupcima mogućnost dostave željenih proizvoda na kućni prag.

Kupci su tako dobili priliku da klikom miša naruče domaći sir, vrhnje, piletinu, jaja, voće, povrće, med, džem, sokove, vino, presadnice, cvijeće i drugo.

Tržnica opet otvorena

Svi proizvođači čiji podaci još nisu navedeni pozvani su da svoju ponudu pošalju na e-mail adresu: info@orahovica.hr.

VJEŠTI I KREATIVNI Orahovački učenici najbolji u regiji u robotici i programiranju

U Gradu su nam potvrdili kako će e-tržnica nastaviti funkcionirati i dalje, bez obzira na to što je orahovačka zelena tržnica u subotu uoči Uskrsa nakon gotovo mjesec dana ponovno proradila. Naime, u Orahovici su ispunili za to propisane mjere, tržnica je uređena adekvatno novonastaloj situaciji i prodavačima je omogućeno da u primjerenim uvjetima prodaju svoje proizvode. Vlasnici OPG-ova pozvani su da se pridržavaju svih uputa, a na i oko tržnice postavljeni su zaštitari i djelatnici koji vode brigu o redu.