Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Pogranični krajevi

Dobra perspektiva suradnje

Foto: Međimurska županija
U Međimurju i slovenske tvrtke otvaraju svoje pogone, a tijekom 2021. iz Međimurja je u Sloveniju izvezeno robe u vrijednosti od gotovo 600 milijuna kuna

Slovenski i hrvatski pogranični krajevi imaju jako dobru perspektivu kad je riječ o razvijanju modela suradnje i stvaranju zajedničke europske priče dviju prijateljskih zemalja. Zajednički interes istaknut je i u što skorijem uklanjanju žilet-žice.

Rečeno je to tijekom nastupnog posjeta Međimurskoj županiji slovenskog veleposlanika Gašpera Dovžana. U Međimurju i slovenske tvrtke otvaraju svoje pogone, a tijekom 2021. iz Međimurja je u Sloveniju izvezeno robe u vrijednosti od gotovo 600 milijuna kuna, što je povećanje od oko 19 posto.

Pogranične općine sa slovenskim susjedima razvijaju suradnju i na području kulture, obrazovanja, sporta i mnogih drugih, istaknuo je župan Matija Posavec. 

Županijska bolnica Čakovec posljednjih desetak godina nastavna je baza Pomažu u obuci liječnika i iz drugih krajeva MEĐIMURSKA ŽUPANIJA ”Nagrada Green Destination otvara neslućene mogućnosti” srednjoškolci Državna matura Međimurski gimnazijalci ponovno na vrhu