Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Županijska bolnica Čakovec posljednjih desetak godina nastavna je baza

Pomažu u obuci liječnika i iz drugih krajeva

Foto: Međimurska županija
Županija studentima koji nisu iz tog kraja sufinancira smještaj i dio troškova prehrane tijekom obavljanja prakse

Županijska bolnica Čakovec već desetak godina nastavna je baza za nekoliko ustanova iz visokog obrazovanja iz Hrvatske i Slovenije, kao i za obavljanje praktične nastave srednjoškolaca zdravstvenog usmjerenja te pripravničkog i specijalističkog staža.

– U bolnici i ove godine studenti šeste godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci obavljaju stručnu praksu u okviru kolegija Kliničke vještine. Biti nastavna baza jednom sveučilištu veliko je priznanje našoj bolnici i takvoj suradnji treba težiti – rekao je župan Matija Posavec.

– U tijeku je odličan projekt vezan uz medicinu u kojem se u našoj Metalskoj jezgri izrađuje software za medicinsku dijagnostiku, konkretno za praćenje intrakranijalnog tlaka – najavio je župan Posavec.

– Čast nam je što imamo specijaliste koji mogu studentima pružiti vrhunske vještine i znanja – kazao je ravnatelj bolnice Igor Šegović. Županija studentima koji nisu iz tog kraja sufinancira smještaj i dio troškova prehrane tijekom obavljanja prakse.

– Riječ je o važnoj obuci budućih mladih liječnika kvalitetnim modelom individualnog rada, stoga hvala Međimurskoj županiji što je prihvatila i financijski podržava projekt – rekla je dr. Ana Jurin Martić. 

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA ”Nagrada Green Destination otvara neslućene mogućnosti” MENEA, vodeća energetska agencija u Hrvatskoj i jedna od najuspješnijih u EU "Struka radi svoj posao, a politika se ne miješa" Podrška Novi ugovor za MURID težak 47.000 eura