Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

”Nagrada Green Destination otvara neslućene mogućnosti”

Foto: Međimurska županija
Zahvaljujem svakom stanovniku koji je pridonio uređenjem vlastite okućnice i čuvanjem naših vrijednosti, rekao je župan Posavec

Na Mađerkinu bregu predstavljena je prestižna nagrada Green Destinations koja je Međimurskoj županiji dodijeljena na nedavno održanom najvećem sajmu turizma u Berlinu.

Veliki doseg

Međimurje je prva regija u Hrvatskoj te četvrta u svijetu koja je pristupila certificiranju te ispunila uvjete za dobivanje renomirane nagrade za održivi turizam. Tako je s najljepšeg vidikovca, smještenog u općini Štrigova, u Robadju, poslana vijest o velikom dosegu Međimurja i županijske Turističke zajednice.

– Na ovom zelenom brežuljku okupili su se svi dionici jednog vrlo zahtjevnog procesa koji je okrunjen uspjehom zbog kojeg smo ponosni – osvajanja srebrne oznake Green Destination, prestižne nagrade za održivi turizam. Uspjeh nije došao preko noći niti je rezultat rada jednog čovjeka, već je riječ o dobro planiranoj i provedenoj strategiji – rekao je župan Matija Posavec i dodao da nagrada govori o promišljenom putu prema očuvanju vrijednosti i načinu prezentacije vlastitoga blaga bilo da je riječ o prirodnim resursima, kulturno-povijesnom blagu, našoj enološkoj i gastronomskoj ponudi…

– Sve nagrade koje smo zadnjih godina osvajali samo u području turizma svim našim nastojanjima da budemo još uspješniji i bolji daju smisao. Drago mi je što su sve naše agencije i ustanove usmjerene prema projektima koji garantiraju da ćemo novim generacijama ostaviti viši standard i više vrijednosti. Zato zahvaljujem svakom našem stanovniku koji je pridonio ovom uspjehu uređenjem svog falačeca vlastite okućnice te čuvanjem naših vrijednosti – istaknuo je župan Posavec.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula kazao je da su destinacije s oznakom Green Destinations najcjenjenije u svijetu turizma i da ova prestižna nagrada time Međimurju otvara neslućene mogućnosti.

– U zahtjevnom procesu certificiranja bilo je mnogo sudionika i svi su zaslužni za ovaj uspjeh. Ova nagrada pripada svim ljudima našega kraja i predstavlja našu kvalitetu života – rekao je R. Grula.

Važan održivi razvoj

Zamjenica direktorice REDEA-e Ana Kralj naglasila je da je u strategiji zapisali da je Međimurje destinacija u pokretu koja nudi suživot s prirodom na najljepši mogući način.

– Ustrajemo na zelenoj tranziciji, odnosno projektima koji podrazumijevaju čuvanje naše bioraznolikosti – rekla je u ime sudionika uključenih u dobivanje certifikata.

– Prirodu koju smo zatekli moramo ostaviti i naraštajima koji dolaze i to je zadatak svih nas. Zato je važan održivi razvoj u općem smislu pa tako i u turizmu – naglasila je Nuša Korotaj, generalna direktorica Termi Sveti Martin, koji su najveći generator turističkih noćenja u Međimurju. Pripadnici HGSS-a Stanice Čakovec spuštanjem s vidikovca razvili su zastavu Green Destinations.

srednjoškolci Državna matura Međimurski gimnazijalci ponovno na vrhu Podrška Novi ugovor za MURID težak 47.000 eura MENEA, vodeća energetska agencija u Hrvatskoj i jedna od najuspješnijih u EU "Struka radi svoj posao, a politika se ne miješa"