Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Zvijezde hrvatske glazbene scene u Požegi

Dobre vibracije nikad boljeg Aurea Festa!

Požeški Aurea Fest
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na Aurea Festu 31. kolovoza nastupit će Mia Dimšić, Vanna, Neno Belan, Igor Delač, Marko Tolja, Vigor, Fluentes, Marko Kutlić i drugi

Dobre vibracije pratit će ovogodišnji Aurea Fest Požega od 30. kolovoza do 2. rujna, s nikad kvalitetnijim i raznovrsnijim programom. Naslonjen na “Zlatne žice Slavonije” kao polustoljetnu okosnicu, manifestacija iz godine u godinu širi svoje sadržaje.

Savjet mladih Sjednica krajem rujna Izabran novi Savjet mladih Grada Požege

Program počinje u četvrtak, 30. kolovoza Festivalom običaja i kulturne baštine te izborom najgizdavije šokice, a nastavlja se 4. Aurea Jazz Festom, kojeg će tradicionalno kao domaćini otvoriti Big Band Požega s gostima poput Marka Tolje, te koncertom grupe Cubismo. U noćnim satima kreće Aurea Fest elektronske glazbe, na kojem će se predstaviti Peznt, najpoznatiji hrvatski house dvojac iza kojega se kriju Blacksoul i Mark de Line.

U nedjelju “Zlatne žice“

Petak, 31. kolovoza donosi Aurea Fest popularne glazbe s 18 hitova izvođača kao što su Mia Dimšić, Vanna, Neno Belan, Igor Delač, Marko Tolja, Vigor, Fluentes, Marko Kutlić i drugi, a novina je od ove godine Aurea Urban Fest u petak navečer, na kojemu će se predstavit TBF, Brain Holidays i Justin’s Johnson.

U subotu, 1. rujna slijedi glazbena poslastica regionalne zvijezde sevdaha Amire Medunjanin, dok će cjelovečernji koncert održati Petar Grašo.

Antun Škvorčević Euharistijsko slavlje Požeška biskupija proslavila 21. obljetnicu utemeljenja

U nedjelju, 2. rujna su tradicionalne “Zlatne žice Slavonije” s dvadesetak legendarnih tamburaških sastava i pjevača. Najbolji hrvatski tamburaši, osim predstavljanja nove pjesme, održat će i koncert u povodu 30 godina postojanja.

Od drugih izvođača svakako treba izdvojiti Slavonske lole, Slavonske dukate, Borisa Ćiru Gašparca, Stjepana Jeršeka Štefa, Garavuše, Širok šor i mnoge druge.

Vjera u sebe

– Ovom gradu uistinu su potrebne dobre vibracije, svježina i ono što Požežani oduvijek imaju, a to je vjera u sebe i sposobnost da možemo uvijek bolje, kvalitetnije i nadamo se veselije. Uvjeren sam kako će svatko pronaći nešto po svom glazbenom ukusu, jer ovaj festival je prije svega festival glazbe, a nakon toga i gastronomski, vinski i tradicijski – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Već danas u podrumu Kutjeva d.d. kao uvod u nadolazeći festival bit će napunjeno Festivalsko vino - 1000 butelja vrhunske graševine te 300 butelja crnog pinota Kutjeva d.d. 

kuglanje Početak tradicije S radom krenula prva požeška škola kuglanja za đake od 3. do 8. razreda