Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ulaganja u Međimursku županiju

Dodijeljeni ugovori za prostorne planove vrijedni 4,6 milijuna eura

storyeditor/2024-09-01/MZC.jpg
Foto: Međimurska županija Međimurskoj županiji otišlo je 40 ugovora ukupne vrijednosti 4,6 milijuna eura

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u Čakovcu je dodijelio odluke i ugovore o financiranju izrade prostornih planova nove generacije te ugovore za projekte energetske obnove zgrade javnog sektora. Međimurskoj županiji otišlo je 40 ugovora ukupne vrijednosti 4,6 milijuna eura.

Međimurske općine i gradovi prijavili su izrade prostornog urbanističkog i prostornog plana uređenja na navedeni natječaj. Riječ je o 42 projektna prijedloga ukupne vrijednosti 977.000 eura. Dodijeljeni su i ugovori za sufinanciranje izrade projekte dokumentacije i energetske obnove zgrada javnog sektora za društvene djelatnosti.

Energetski će se obnoviti Gospodarska škola, Područna škola Donji Vidovec, Područna škola Dunjkovec, Dom kulture u Macincu, OŠ Strahoninec, Vatrogasni dom u Svetom Jurju u Trnju i Donjem Kraljevcu te Sportski dom Sloga u Čakovcu, vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 3,6 milijuna eura, istaknuo je.

storyeditor/2024-08-30/PXL_111018_826.jpg Na području Općine Ston planiran je Centar za rehabilitaciju i hipoterapiju – Pelješac Županija otkupila zemljište za Inkluzivni centar u Korčuli storyeditor/2024-08-31/Madjari.jpg 9. susret Mađara iz Grada Vinkovaca Način kako se njeguju tradicija, običaji i jezik storyeditor/2024-09-02/thumbnail_BAZEN.jpg Zabava za klince Kupanje na Vugrinščaku uz Ljetni sportko traje do 6. rujna