Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Na području Općine Ston planiran je Centar za rehabilitaciju i hipoterapiju – Pelješac

Županija otkupila zemljište za Inkluzivni centar u Korčuli

storyeditor/2024-08-30/PXL_111018_826.jpg
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Projekt "Hipoterapijom do osmijeha" osnažuje ulogu i kapacitete Udruge Djeca Pelješca pružanjem usluga edukacijske rehabilitacije terapijama uz pomoć konja
Nakon završenih centara za djecu s teškoćama u razvoju " Dva skalina" u Dubrovniku i "Ruka prijatelja" u Metkoviću, ovo je treći projekt ovakvog tipa

S obzirom na važnost projekta Inkluzivnog centra u Gradu Korčuli, kao i rokove za prijavu ove investicije na financiranje iz Teritorijalnog programa za otoke, Dubrovačko-neretvanska županija otkupila je zemljište za izgradnju Centra.

Prijava na ITP za otoke

Zemljište, površine 857 četvornih metara, vrijedno 124 tisuće eura, otkupljeno je od privatnih osoba, a Centar će realizirati Županija, u partnerstvu s udrugom Kap u moru.

Nakon otkupa zemljišta bit će izrađena sva projektno-tehnička dokumentacija, kao i sve potrebno za prijavu na ITP za otoke.

Projekt Inkluzivnog centra u Korčuli treći je projekt ovog tipa koji će se realizirati na području Dubrovačko-neretvanske županije nakon završenih centara za djecu s teškoćama u razvoju, i to centra "Dva skalina" u Dubrovniku i centra "Ruka prijatelja" u Metkoviću.

Također, na području općine Ston planiran je i Centar za rehabilitaciju i hipoterapiju – Pelješac koji Općina Ston, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, također planira prijaviti na Integrirani teritorijalni program za otoke.

Projektni tim projekta "Hipoterapijom do osmijeha", drugi put u tijeku provedbe projekta, održao je online sastanak.

Tijekom sastanka odrađena je rekapitulacija dosadašnjih projektnih aktivnosti te su definirane daljnje aktivnosti i uloge partnera, kao i idući termin održavanja aktivnosti terapijskog jahanja.

Podsjetimo kako projekt "Hipoterapijom do osmijeha" osnažuje ulogu i kapacitete Udruge Djeca Pelješca pružanjem usluga edukacijske rehabilitacije terapijama uz pomoć konja, odnosno hipoterapijom, namijenjenih za djecu s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom s područja poluotoka Pelješca.

Svrha uspostave i provođenja projekta je omogućavanje hipoterapije djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom osiguravanjem stručnog vodstva, koji sa svojim konjima provode edukacijsku rehabilitaciju najranjivijih skupina s poluotoka Pelješca.

Županija osigurala 28 mil.

Projekt također doprinosi poboljšanju kvalitete života na poluotoku, približava hipoterapiju kao vrstu edukacijske rehabilitacije te podiže svijest roditelja i javnosti o djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Projekt traje 6 mjeseci, od 1. 5. 2024. do 31. 10. 2024., a sufinanciran je u iznosu od 6,964 € sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u sklopu Javnog poziva za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.

Ukupna vrijednost ITP-a, to jest tako zvane otočke omotnice, iznosi 150 milijuna eura, od kojih je 28 milijuna bespovratnih sredstava osigurano za projekte na području Dubrovačko-neretvanske županije.

storyeditor/2024-08-31/Madjari.jpg 9. susret Mađara iz Grada Vinkovaca Način kako se njeguju tradicija, običaji i jezik storyeditor/2024-08-29/Ministar_Glavina__24_.jpg Varaždinska županija ima 7 posto više dolazaka i 5 posto više noćenja nego u 2023. Ministarstvo turizma nastavlja jačati cjelogodišnju ponudu na kontinentu storyeditor/2024-08-26/PXL_260824_119547929.jpg šibenik Rekordno brzo popunjen Ljetni STEM kamp u Šibeniku