Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
petrinja

Dodijeljeno 30 stipendija za akademsku godinu 2018./2019.

1/3
Foto: Večernji list
Gradonačelnik Dumbović je objavio i kako je, zbog velikog interesa studenata, Odbor za dodjelu stipendija odlučio o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu još 15 identičnih stipendija studentima s područja Grada Petrinje

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uručio je stipendije studentima s područja Grada Petrinje za akademsku godinu 2018./2019. Grad Petrinja ih i ove godine dodjeljuje 30 u mjesečnom iznosu od 700 kuna tijekom 12 mjeseci. 

- Želimo pomoći svakom mladom čovjeku, svakom studentu, kako bi imao sigurnost i lakše školovanje. Ujedno je to i pomoć vašim roditeljima. Mi ćemo nastojati kroz sve svoje projekcije da vas zadržimo ako ikako možemo, da nam ostanete poslije školovanja i budete dio onoga što kao Grad moramo imati – rekao je gradonačelnik.

Ulaganje u obrazovanje mladih Grad izdvojio 300.000 kuna za stipendije od 750 kuna koje prima 40 studenata

U ime svih studenata stipendista zahvalila je Marija Žarinčić, studentica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu – Odsjeka u Petrinji.

- Mislim da znate kako je to, jer ste isto bili i učenici i studenti i znate da nam je svaka kuna potrebna, da nam svaka kuna dobro dođe. Stvarno jedno veliko hvala. Nadam se da ćemo svi ove novce pametno trošiti - rekla je Marija.

Gradonačelnik Dumbović je objavio i kako je, zbog velikog interesa studenata, Odbor za dodjelu stipendija odlučio o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu još 15 identičnih stipendija studentima s područja Grada Petrinje. Natječaj je otvoren do 7. ožujka 2019.

Potpisani stipendijski ugovori s učenicima i studentima 'Mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vaše školovanje'