Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zajedničko ulaganje Zagrebačke županije i Općine Pušća u bolje uvjete školovanja

Dogradnjom će Osnovna škola Pušća dobiti šest novih učionica i sportsku dvoranu

Foto: Zagrebačka županija
Osim dogradnje, odnosno gradnje školskih objekata, Županija znatna sredstva ulaže i u energetsku obnovu školskih zgrada

Osnovna škola Pušća trenutačno prolazi dogradnju i rekonstrukciju, a vrijednost radova iznosi nešto manje od 14 milijuna kuna.

Veća ulaganja preuzimanjem osnivačkih prava nad osnovnim školama Od iduće školske godine u školama Mitnica i Antuna Bauera nastava bi bila u jednoj smjeni

Vanjsko igralište

– Dograđuje se sportska dvorana i gradi šest učionica, čime ćemo osigurati da škola dobije jednosmjensku nastavu, a time stvoriti i dodatnu kvalitetu obrazovanja – što će se sve raditi na školi, prepričao je župan Stjepan Kožić, koji je nedavno obišao radove.

Načelnica Pušće Anđela Cirkveni zahvalila je Županiji što prepoznaje potrebe ove općine.

– Ponosni smo što će se dogradnjom škole omogućiti djeci jednosmjenski rad. I sama Općina ulaže u školstvo, pa smo tako osigurali produženi boravak u školi, osigurali novac za kupnju radnih bilježnica, a donijeli smo i odluku da će svih 245 učenika ubuduće imati besplatan doručak u školi – rekla je načelnica Cirkveni.

ZAPOŠLJAVANJE ŽENA KOJE SE BRINU ZA STARIJE NA PODRUČJU OPĆINE Dubrava u projektu “Zaželi”

Ravnatelj škole Arsen Šarunić zahvalio je pak Županiji na osiguranim financijskim sredstvima te Općini Pušća što je inicirala projekt dogradnje škole, u sklopu kojega će se sagraditi i novo vanjsko sportsko igralište.

Izdvajanja za mlade

Župan Kožić također je podsjetio da se, osim dogradnje, odnosno gradnje školskih objekata, znatna sredstva ulažu i u energetsku obnovu zgrada škola, trenutačno njih četiri – u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Ivanić-Gradu i Rakovu Potoku.

– Radi se o investicijama ukupne vrijednosti 62,5 milijuna kuna, od čega smo 27 milijuna dobili iz europskih fondova, a ostalo su sredstva proračuna Županije. Energetskim obnovama štedimo energiju, a onda štedimo i novac, koji ulažemo u buduću gradnju školskih objekata. Također, Županija osim što skrbi o objektima koji su u njenoj nadležnosti i podiže standarde u obrazovanju, ujedno je i značajan investitor. Svi ovi projekti rezultirat će povećanom potrebom za radnom snagom, posebno u sektoru građevinarstva, što će u konačnici doprinijeti cjelokupnom razvoju gospodarstva na području Zagrebačke županije i šire – rekao je župan, još jednom naglasivši da je opredjeljenje Županije ulagati u mlade.

SLAVLJE U G. MARINKOVCU Završena obnova društvenog doma

Zagrebačka županija, podsjetimo, ulaže u obrazovanje pa su tako u zagrebačke školske klupe ove godine stigle interaktivne pametne ploče za koje je Zagrebačka županija osigurala 1,3 milijuna kuna.

Došle su u 55 osnovnih škola s područja županije, a montirane su u 31 osnovnu školu kojima je osnivač Županija, 18 osnovnih škola kojima su osnivači gradovi te 6 područnih škola.