Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Projekt vrijedan oko 5,8 milijuna kuna

Dogradnjom lukobrana u Luci Rovenska do novih vezova

Foto: Grad Mali Lošinj
U sjedištu Primorsko-goranske županije potpisani su ugovori o sufinanciranju i radovima na lukobranu u luci Rovenska

U sjedištu Primorsko-goranske županije potpisani su ugovori o sufinanciranju i radovima na lukobranu u luci Rovenska. Potpisali su ih zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija te predstavnik izvođača radova, tvrtke Sun Adria d.o.o. Radojko Brnčić.

Grad Mali Lošinj raznim akcijama podiže svijest sugrađana o zaštiti prirode i pitke vode Grad Mali Lošinj raznim akcijama podiže svijest sugrađana o zaštiti prirode i pitke vode Postavljaju se punionice za automobile i bicikle, grade se fotonaponske elektrane

Projekt dogradnje lukobrana u luci Rovenska u Velom Lošinju otvorenoj za javni promet, vrijedan oko 5,8 milijuna kuna, jedno je od većih ulaganja u lučku infrastrukturu na području Grada Malog Lošinja.

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić zahvalila je na još jednom važnom projektu za Mali Lošinj koji realizira Primorsko-goranska županija.

– Veseli me činjenica da u posljednje vrijeme imamo mnogo zajedničkih projekta koje smo pokrenuli, a svi oni imaju zajednički cilj, podizanje kvalitete života na otocima – rekla je Kučić.

Sam projekt predstavio je ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija koji je rekao kako će se postojeći lukobran produžiti za dodatnih 32 metra. Ukupna dužina dograđenog lukobrana s vanjske strane iznosi 53,46 metara. Dograđeni dio kao i već sagrađeni dio bit će opremljen nautičkim ormarima za struju i vodu i urbanom opremom.

Potpisivanje ugovora Od Ministarstva mora dobili novac za sanaciju šetnice i lučke projekte

Zamjenica Medarić istaknula je da se u posljednje vrijeme priča o projektima EU u županijskim lučkim upravama koji uglavnom povezuju otoke s kopnom.

– Postoje i „manji“ projekti s više od 50 milijuna kuna za sve Županijske lučke uprave među koje spada i Mali Lošinj i uvala Rovenska koja je bitna za domicilno stanovništvo jer će se dogradnjom lukobrana dobiti novi komunalni i gospodarski vezovi. Život na otoku nije uvijek jednostavan, jer otok nije samo ljeto, on predstavlja otočanima dom, a ne destinaciju. Ako Županija na bilo koji način može poboljšati standard života na otocima, onda je to naše opredjeljenje, kao što smo pravilnikom omogućili da otočani imaju prednost pri dobivanju komunalnih vezova koji su važni za život na otoku – rekla je Medarić.

Realizacijom projekta unaprijedit će se lučka infrastruktura, stvoriti bolja zaštita i sigurnost luke. Domicilno stanovništvo dogradnjom lukobrana u luci Rovenska imat će kvalitetniji i sigurniji vez, kao i što će se stvoriti novi vezovi za nove podnositelje zahtjeva za stalni vez. Između ostalog, jedan od očekivanih rezultata projekta jest stvaranje preduvjeta za privez linijskih, izletničkih i ribarskih brodova u vidu poticanja razvoja gospodarskih djelatnosti. Nakon provedenog postupka javne nabave projekta „Dogradnja lukobrana u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Rovenska-bazen 1 u Velom Lošinju“ od dvije pristigle ponude odabrana je ona najpovoljnija koju je dala riječka tvrtka Sun Adria d.o.o.

Uzbudljivi sportski događaji na Lošinju – Europskom otoku sporta 2020. Ekstremne biciklističke utrke privući će natjecatelje iz čitavog svijeta

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik GV Grada Malog Lošinja Elvis Živković, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević te članovi UV ŽLU Mali Lošinj.