Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Manifestacija Dani okusa

Domaća jela u tri slijeda za 75 do 95 kuna

1/2
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Koprivničko-križevačka županija bit će zastupljena kroz vrhunsku ponudu u devet restorana

Predstavljen je program gastronomske manifestacije „Dani Okusa hrvatske tradicije“ u kojem će sudjelovati i ugostitelji s područja Koprivničko-križevačke županije. Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije,  diljem županije po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kuna uživaju u odabranom slijedu o tri tradicijska jela.

sve o vinu na jednom mjestu Započinje 23. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev rekla je da u projektu sudjeluje više od 100 restorana iz 10 hrvatskih županija, dok će Koprivničko-križevačka županija biti zastupljena kroz vrhunsku ponudu u devet restorana.

- Glavna intencija projekta je bogatu gastronomsku ponudu, kojom naša županija obiluje, predstaviti turistima i posjetiteljima te im kroz okuse našeg podneblja ponuditi nešto tradicionalno i posebno - kazala je Sočev.

O važnosti projekta koji ima značajnu marketinšku vrijednost, čime se dodatno promovira Koprivničko-križevačka županija, govorio je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.

- Kontinentalni dio turističke ponude lišen je prednosti koje imaju destinacije u priobalju i na Jadranu pa su nam potrebni dodatni napori kako bismo privukli turiste u naše krajeve. Gastronomska ponuda u Koprivničko-križevačkoj županiji na zavidnom je nivou u pogledu kvalitete te je sigurno jedan od najboljih alata upravo u privlačenju gostiju kojima možemo ponuditi nešto autohtono i domaće što se ne može okusiti nigdje osim kod nas. Zbog toga je ova ideja uvelike dobrodošla te vjerujem kako će naši restorani, nositelji certifikata „Okusi tradicije Podravine i Prigorja“  svojim specijalitetima opravdati očekivanja. Ovo je prilika i za umrežavanje i razmjenu znanja naših ugostitelja - kazao je župan napomenuvši kako će projekt imati punu potporu Županije.

FINANCIJSKA PODRŠKA Županija kroz međunarodni Savez Alpe Jadran za 50 projekata osigurala 670 tisuća kuna

Direktor tvrtke DMK Vall 042 Boris Šimenc kazao je da će u ponudi diljem Hrvatske biti više od 200 autohtonih jela te da ugostitelji daju kvalitetnu ponudu koja nadmašuje financijsku vrijednost cijene menija koji se nude tijekom 10 dana manifestacije.

- Ideja je turistima prezentirati hranu koja se temelji na domaćim namirnicama, odnosno tradicijska jela koja predstavljaju županiju, a time se pridonosi i boljem tržišnom pozicioniranju i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske - dodao je Šimenc.

Na konferenciji su predstavnici ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u projektu predstavili jelovnike koji će biti u ponudi, a važno je spomenuti kako su oni u potpunosti različiti i svaki sa svojim posebnostima. Manifestacija će se odvijati od 15. do 25. studenoga, a lokalnu gastronomiju će predstaviti Pivnica Kraluš, Podravska klet, Restoran i pivnica Stari Grad, Restoran Đurđevačka hiža, Lovačka kuća Sokolovac, Seoski turizam Rakić, Restoran Katarza, Sunčano selo i Hotel Zlatan.

Vukovarski Oktoberfest Delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva

Više o projektu možete pronaći na službenoj web stranici, a popis objekata s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovih jelovnika za 1. Dane Okusa hrvatske tradicije čiji je generalni pokrovitelj Ministarstvo turizma nalazi se na ovoj poveznici.