Predstavljen je program gastronomske manifestacije „Dani Okusa hrvatske tradicije“ u kojem će sudjelovati i ugostitelji s područja Koprivničko-križevačke županije. Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, diljem županije po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kuna uživaju u odabranom slijedu o tri tradicijska jela.
Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev rekla je da u projektu sudjeluje više od 100 restorana iz 10 hrvatskih županija, dok će Koprivničko-križevačka županija biti zastupljena kroz vrhunsku ponudu u devet restorana.
- Glavna intencija projekta je bogatu gastronomsku ponudu, kojom naša županija obiluje, predstaviti turistima i posjetiteljima te im kroz okuse našeg podneblja ponuditi nešto tradicionalno i posebno - kazala je Sočev.
O važnosti projekta koji ima značajnu marketinšku vrijednost, čime se dodatno promovira Koprivničko-križevačka županija, govorio je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.
- Kontinentalni dio turističke ponude lišen je prednosti koje imaju destinacije u priobalju i na Jadranu pa su nam potrebni dodatni napori kako bismo privukli turiste u naše krajeve. Gastronomska ponuda u Koprivničko-križevačkoj županiji na zavidnom je nivou u pogledu kvalitete te je sigurno jedan od najboljih alata upravo u privlačenju gostiju kojima možemo ponuditi nešto autohtono i domaće što se ne može okusiti nigdje osim kod nas. Zbog toga je ova ideja uvelike dobrodošla te vjerujem kako će naši restorani, nositelji certifikata „Okusi tradicije Podravine i Prigorja“ svojim specijalitetima opravdati očekivanja. Ovo je prilika i za umrežavanje i razmjenu znanja naših ugostitelja - kazao je župan napomenuvši kako će projekt imati punu potporu Županije.
Direktor tvrtke DMK Vall 042 Boris Šimenc kazao je da će u ponudi diljem Hrvatske biti više od 200 autohtonih jela te da ugostitelji daju kvalitetnu ponudu koja nadmašuje financijsku vrijednost cijene menija koji se nude tijekom 10 dana manifestacije.
- Ideja je turistima prezentirati hranu koja se temelji na domaćim namirnicama, odnosno tradicijska jela koja predstavljaju županiju, a time se pridonosi i boljem tržišnom pozicioniranju i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske - dodao je Šimenc.
Na konferenciji su predstavnici ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u projektu predstavili jelovnike koji će biti u ponudi, a važno je spomenuti kako su oni u potpunosti različiti i svaki sa svojim posebnostima. Manifestacija će se odvijati od 15. do 25. studenoga, a lokalnu gastronomiju će predstaviti Pivnica Kraluš, Podravska klet, Restoran i pivnica Stari Grad, Restoran Đurđevačka hiža, Lovačka kuća Sokolovac, Seoski turizam Rakić, Restoran Katarza, Sunčano selo i Hotel Zlatan.
Više o projektu možete pronaći na službenoj web stranici, a popis objekata s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovih jelovnika za 1. Dane Okusa hrvatske tradicije čiji je generalni pokrovitelj Ministarstvo turizma nalazi se na ovoj poveznici.