Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
sve o vinu na jednom mjestu

Započinje 23. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Na ovogodišnjoj Sabatini će se među ostalim govoriti i o loznom rasadničarstvu u Hrvatskoj, novom Zakonu o vinu, o utjecaju klimatskih promjena na različite aspekte vinogradarske proizvodnje u Hrvatskoj

Međunarodni susret vinogradara i vinara, 23. Sabatina započinje u Hotelu Medena, u Segetu Donjem kod Trogira, gdje će se, nakon što se ispred hotela posadi spomen loza, održati radionica starih sorti.

Martinje će u Kutjevu Vrhunska zabava uz dobru vinsku kapljicu, fiš i vola na ražnju

Sabatina se održava u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, trajat će sve do subote do kada će se uz brojne radionice održavati izlaganja, predavanja, znanstveno-stručni skup, zadružna ura te praktikum. Za subotu je rezerviran organizirani studijski obilazak vinogradarsko-vinarskih destinacija. 

Na ovogodišnjoj Sabatini će se među ostalim govoriti i o loznom rasadničarstvu u Hrvatskoj, novom Zakonu o vinu, o utjecaju klimatskih promjena na različite aspekte vinogradarske proizvodnje u Hrvatskoj, o virusima, mineralnim tvarima, suvremenim analitičkim tehnikama u kontroli kvalitete vina, kao i o primjerima dobre prakse slovenskog zadrugarstva. 

Predstavit će se i monografija "Sjaj zadrugarstva u vinogradarskoj Kuni", a posjetiteljima će svakako zanimljiva biti i radionica na kojoj će biti riječi o kulturi pijenja vina, te sljubljivanju sira i vina.   

Projekt klonske selekcije 'Cilj nam je brendiranje pušipela kao međimurske zaštićene robne marke'

U petak će se održati svečano uručenje priznanja za kvalitetu otvorenih i mladih vina, dok će u subotu biti svečano uručivanje priznanja za kvalitetu i izgled buteljiranih vina nakon čega će sve završiti balom šampiona.