Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
DOSTAVA DELICIJA NA KUĆNI PRAG

Domaći proizvodi slavonsko-baranjske gastroponude dostupni (i) online

domaći proizvodi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Svoje proizvode nude obiteljska imanja s ekološkim certifikatom za proizvodnju hrane.

Proizvode iz bogate domaće slavonsko-baranjske gastroponude u vrijeme epidemije koronavirusa moguće je naručiti na kućni prag. Za to su se pobrinule dvije internetske platforme – Eko tržnica i Eceker, a obje dostavljaju na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba. Eko tržnica uspješan je projekt koji se na osječkoj tržnici provodi od 2013., a posljednjih nekoliko godina i u online izdanju na stranici www. ekotrznica.hr.

poljoprivreda JAVNI POZIV ZA POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA U VRIJEME EPIDEMIJE COVID-19 Županija "uskače" OPG-ovima s 500.000 kuna

Svoje proizvode nude obiteljska imanja s ekološkim certifikatom za proizvodnju hrane. Kupci u Hrvatskoj sve su osvješteniji te traže proizvode zajamčenog podrijetla, a Solidarnoj ekološkoj grupi koja koordinira kupnju i prodaju cilj je etično poslovanje – profit ostaviti u rukama proizvođača i pri tome kupcima ponuditi proizvode po proizvođačkim cijenama.

Proračun Osječko-baranjske županije za 2021. iznosi 1.543,540.990 kuna "Novu godinu započinjemo s kapitalnim projektima, ne odustajemo ni od jednog"

– Kupnjom lokalnih poljoprivrednih proizvoda, osobito u vrijeme kada im je prodaja zbog epidemioloških mjera otežana, pomažemo našim OPG-ovima, a sebi i svojim obiteljima osiguravamo domaće voće i povrće sa slavonskih i baranjskih polja – ističe župan Ivan Anušić. Lokalni proizvođači domaće hrane su se ujedinili i kroz platformu www.eceker.hr, gdje nude tradicijske proizvode Slavonije i Baranje. Kao i u slučaju Eko tržnice, riječ je o projektu koji je podržala Osječko-baranjska županija, a obje su platforme otvorene za suradnju s lokalnim proizvođačima kako bi dodatno obogatili ponudu krajnjim kupcima. Domaće proizvode kupci mogu vidjeti i naručiti na internetskim stranicama, a dostava je na kućni prag.