Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županijski laureati

Dr. sc. Bojanu Jelakoviću nagrada za životno djelo

1/9
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Priznanje mu je dodijeljeno na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju zdravstvene djelatnosti, osobito u istraživanju i otkrivanju uzročnika endemske nefropatije

Prof.dr.sc. Bojan Jelaković dobitnik je Zlatnog grba, nagrade Brodsko-posavske županije za životno djelo. Priznanje mu je dodijeljeno na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju zdravstvene djelatnosti, osobito u istraživanju i otkrivanju uzročnika endemske nefropatije.

Predstavljene mjere za sprečavanje i suzbijanje opasne zarazne bolesti Lovci su prva crta obrane s afričkom svinjskom kugom i zato ih treba pripremiti

- Ove nagrade su nešto što nas je ispunilo srećom, ponosom, ali i obvezom da nastavimo istim žarom i marom raditi na boljitku grada, županije i Hrvatske, kao što smo radili i dosad. Drago mi je što mogu nadopuniti izvješće župana Marušića i reći kako naša županija i na području znanosti velikim koracima grabi naprijed i upisana je u kartu svjetske znanosti. Upravo radom Zavoda, bolnice i Medicinskog fakulteta u Zagrebu, uspjeli smo upisati Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju u povijest svjetske medicine - rekao je Jelaković u ime svih nagrađenih.

Vlak Poziv županije Sufinancirat će se troškovi prijevoza studenata

Plakete za uspješno poslovanje i postignuća u radu ove godine dobili su Udruga Sikirevački motivi, Državni arhiv Slavonski Brod, Đuro Đaković TEP, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti dislocirani studij u Slavonskom Brodu i županijski Zavod za javno zdravstvo, dok su kovanice od zlata dodijeljene OPG-ima Šarčević iz Sikirevaca i Pospišil iz Starog Petrovog Sela, Dunji Vanić, Zlatku Bunjevcu, Ivi Đogašu, Karlu Trlinu, Damiru Ocvireku i Ivanu Kuprešaku.

Povelje zahvalnosti za ostvarene sportske rezultate, poticanje želje za radom i treniranjem mlađih generacija sportaša te velik doprinos promociji županije dobili su "srebrni" članovi hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić i Ivica Olić, kojima će priznanja biti dodijeljena naknadno.

Izraelski veleposlanik u Brodsko-posavskoj županiji U fokusu pomoć u projektima navodnjavanja