Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Izraelski veleposlanik u Brodsko-posavskoj županiji

U fokusu pomoć u projektima navodnjavanja

Foto: Zvonimir Penić
Na brodskom Veleučilištu veleposlanik Mor održao je predavanje za studente i ostale zainteresirane o mogućnostima i tehnologijama koje Izrael ulaže u razvoj gospodarstva pod nazivom “Izrael: Inovativna rješenja za danas i sutra”

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor posjetio je Brodsko-posavsku županiju gdje je sa županom Danijelom Marušićem razgovarao o potencijalnim mogućnostima bilateralne suradnje. U fokusu je bila poljoprivreda, osobito navodnjavanje s kojim Izrael ima puno pozitivnih iskustava.

Predstavljene mjere za sprečavanje i suzbijanje opasne zarazne bolesti Lovci su prva crta obrane s afričkom svinjskom kugom i zato ih treba pripremiti

– Ovo je moj prvi posjet Brodsko-posavskoj županiji i razgovarali smo o specifičnim temama. Jedna od njih, vrlo bitna i za Izrael, je navodnjavanje. Razgovarali smo o potencijalnom sudjelovanju izraelskih tvrtki u projektu navodnjavanja. Očekujemo potrebne informacije koje ću proslijediti u Izrael i obećao sam županu da ću učiniti sve što mogu da bismo zadovoljili potrebe županije na tom području. Ovo je prvi korak i nadam se da neće biti i posljednji – rekao je veleposlanik Mor te dodao da je Izrael zemlja stručnjaka u području poljoprivrede i navodnjavanja te zemlja inovacija.

Župan Danijel Marušić istaknuo je da mu je čast što je veleposlanik Mor posjetio Brodsko-posavsku županiju i pružio ruku prijateljstva. Prema njegovim riječima, sastanak je bio vrlo ugodan i konkretan.

Županija potiče rad s darovitima Među 605 testiranih, otkrili 110 darovitih učenika

– Nama su posebno zanimljivi projekti navodnjavanja u poljoprivredi i tu smo doista imali konkretne preporuke gospodina Mora. Nakon što proslijedimo informacije o idejnim rješenjima projekata, pomoći će nam stručnjaci iz Izraela. Ovo je samo jedna od mogućnosti suradnje naših država. Naravno, ima tu još puno važnih tema. Stoga očekujem da će veleposlanik Mor posjetiti županiju na dulje vrijeme i da ćemo imati prilike posjetiti i razne kulturne i turističke potencijale te razmotriti daljnje mogućnosti gospodarske i svake druge suradnje – rekao je župan Marušić.

Na brodskom Veleučilištu veleposlanik Mor održao je predavanje za studente i ostale zainteresirane o mogućnostima i tehnologijama koje Izrael ulaže u razvoj gospodarstva pod nazivom “Izrael: Inovativna rješenja za danas i sutra”. 

U Novoj Gradiški i Rešetarima Završena energetska obnova dviju škola